10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomania, printre singurele țari europene care nu și-au suspendat sezonul

Romania, printre singurele țari europene care nu și-au suspendat sezonul

România este una dintre singurele țări din Europa în care handbalul își va relua activitatea încă din acest sezon. Cel puțin asta a fost decizia președintelui FRH, Alexandru Dedu, care vrea ca ambele competiții la nivel de seniori să fie încheiate pe teren.

Germania, Spania, Franța sau Ungaria sunt doar câteva din campionatele importante care au încheiat anticipat sezoanele din cauza crizei provocate de coronavirus. Nu este și cazul României, care a decis ca handbalul să revină pe 14 iunie: la feminin, doar cu restanța dintre CSM București și Slobozia și cu turneul Final Four al Cupei României, iar la masculin, cu toate meciurile rămase din sezonul regulat, plus Cupa României.

Cluburile au reacționat la decizia luată de Dedu și de Consiliul de Administrație și spun că sezonul actual nu are cum să fie dus la bun sfârșit pe teren.

Peste tot au închis, pentru că și-au dat seama că nu se poate juca. Echipele nu au cum să se reașeze, să-și discute problemele apărute din cauza pandemiei, dar noi o ținem una și bună! Este inadmisibil tot ce se întamplă la noi”, a declarat Daniel Georgescu, managerul campioanei Dinamo, conform Gsp.

Cea mai bună soluție ar fi să tragem concluziile după sezonul 2019-2020, fără a mai juca niciun meci. Cu această continuare a sezonului în iulie-august s-ar putea să nu rezolvi nici sezonul vechi, și este rau și pentru noul sezon”, a spus Vlad Enachescu, presedintele grupării bucureștene.

Alexandru Dedu va avea luni și marți două videoconferințe cu reprezentanții cluburilor din cele două Ligi Naționale (masculin si feminin), pentru a lua o decizie finală în ceea ce privește restul sezonului, precum și a acordării titlului și stabilirii retrogradatelor.

Citește și: Auto / Lewis Hamilton, de acord ca toate cursele să se desfășoare fără spectatori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS