13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalFlorin Verigeanu, președinte Vâlcea: FRH umilește echipele din Liga Florilor

Florin Verigeanu, președinte Vâlcea: FRH umilește echipele din Liga Florilor

Oficialul echipei SCM Vâlcea, Florin Verigeanu, își continuă așa-zisul „război” cu oficialii federației și după deciziile luate luni, în sedință.

Decizia Consiliului de Administrație al FRH, ca în Liga Națională feminină să se mai joace doar restanța dintre AHCM Slobozia și CSM București, nemulțumește total campioana României, SCM Rm. Vâlcea.

„Sub deviza „Noi vrem să se termine totul pe teren”, FRH umilește echipele din Liga Florilor, pentru a mulțumi CSM București. Cu disputarea acestei restanțe, FRH ne prostește că astfel se dă o rezoluție pe teren, astfel campionatul se poate termina după acest joc! Nu mai contează că dacă se joacă toate cele șapte etape, atunci clasamentul se poate modifica și în partea superioară și în partea inferioară a sa. Așa că au ales soluția halucinantă de a juca doar restanța AHCM Slobozia – CSMB. În felul acesta, trimit cu șapte etape înainte de terminarea campionatului pe AHCM Slobozia către retrogradarea în liga a doua, iar pe CSMB să sărbătorească cucerirea a încă unui titlu. Celor de la CSMB trebuie să li se decerneze titlul!”, se arată într-un comunicat al oficialului vâlcean, emis de Gsp.

Cristina Vărzaru, „oaia neagră” din FRH?!

Președintele grupării din Vâlcea a atacat-o direct pe Cristina Vărzaru și acuză formația din Slobozia că demască toate zvonurile transmise de Secretarul General.

„În ședința de Consiliu de Administrație a fost un haos total, în care prezentarea materialelor a fost făcută în așa fel încât nimeni nu a înțeles ce votează. Astfel, unii au spus un lucru în ședință, dar alții s-au trezit cu votul în altă parte. Un lucru foarte grav, dacă nu chiar penal. Pentru a lămuri această sitație, propun vizionarea începutului de ședință desfășurată prin videoconferință. Să vedem momentul în care s-au propus variantele de continuare a campionatului”.

„Cireașa pe tort a fost pusă bineînțeles de secretarul general Cristina Vărzaru, care a dezinformat membrii Consiliului de Administrație că AHCM Slobozia a trimis corespondență către FRH, că este de acord să joace meciul! Minciună, pe care conducătorii de la Slobozia o demască. Ei arată, de fapt, că au răspuns la cele două întrebări pe care FRH le-a pus clubului cu privire la finanțarea echipei în următorul campionat”, a răbufnit Florin Verigeanu.

„Ne cred pe toți niște retardați!”

„Ca lipsă de respect și umilire a echipelor, FRH vine să întrebe cluburile după ce s-a luat această decizie dacă sunt de acord să se joace celelalte jocuri din campionat în lunile iulie și august. Probabil că ne cred pe toți niște retardați, căci numai așa îmi pot explica cum poate veni FRH cu o asemenea întrebare nereușită, ca să nu îi spun astfel. Și ne mai povățuiește secretarul general, într-un interviu dat după ședința C.A., că fiecare club trebuie să își facă strategia proprie, când își aduce jucătoarele în țară, de parcă poți să le aduci când vrei tu, nu când ordonanțele în vigoare permit reluarea zborurilor între țări”, se mai arată în comunicat.

„Handbalul nu este un sport profesionist”

Și ar mai fi multe de discutat, dar aș mai vrea să atrag atenția la un singur lucru. Comunicatul dat de președintele țării spune foarte clar că se reia doar sportul profesionist. Cu părere de rău vă anunțăm, dacă nu știați, că handbalul nu este sport profesionist. Așteptăm următoarea ședință care anulează actuala ședință!”, a încheiat oficialul clubului oltean.

Cristina Vărzaru: Ne dorim să încheiem competiţiile de handbal pe teren

Secretarul general al Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristina Vărzaru, a declarat, luni, după şedinţa Consiliului de Administraţie al FRH, că deciziile în ceea ce priveşte continuarea campionatelor au fost luate pentru că membrii îşi doresc ca activitatea handbalistică să supravieţuiască chiar şi în condiţiile pandemiei.

„La jumătatea lunii iunie, 14 iunie cred că este prima dată de începere, la feminin, şi 15 iunie la băieţi. Situaţia este extrem de complicată pentru că ştim că o pauză de două săptămâni te scoate automat din forma sportivă. Dar este o situaţie la care vrem să ne adaptăm. Ne dorim ca activitatea handbalistică să supravieţuiască chiar şi cu acest coronavirus. Vom respecta legea, dar vrem să încheiem competiţiile de handbal pe teren, într-un sistem care mai este posibil la ora actuală.

Variantele propuse azi au detensionat frecvenţa cu care meciurile se joacă. Duelurile sunt la 3-4 zile unul faţă de celălalt. Echipele au timp să se recupereze. Dacă pe 15 mai pot începe pregătirea, o vor începe. Nu stabilim noi, e strategia fiecărui club când îşi recheamă jucătorii la pregătiri. Tot ceea ce trebuie să ţinem cont este legat de deciziile autorităţilor. Îngheţarea campionatului a fost punct pe ordinea de zi, dar nu s-a luat în discuţie. S-a aprobat în unanimitate să se amâne decizia până în momentul în care vom ajunge în această situaţie. Noi sperăm, totuși, să nu ajungem”, a declarat Vărzaru.

Citește și / Cristina Vărzaru: Ne dorim să încheiem competiţiile de handbal pe teren

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS