16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalCristina Vărzaru: Ne dorim să încheiem competiţiile de handbal pe teren

Cristina Vărzaru: Ne dorim să încheiem competiţiile de handbal pe teren

Secretarul general al Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristina Vărzaru, a declarat, luni, după şedinţa Consiliului de Administraţie al FRH, că deciziile în ceea ce priveşte continuarea campionatelor au fost luate pentru că membrii îşi doresc ca activitatea handbalistică să supravieţuiască chiar şi în condiţiile pandemiei.

„La jumătatea lunii iunie, 14 iunie cred că este prima dată de începere, la feminin, şi 15 iunie la băieţi. Situaţia este extrem de complicată pentru că ştim că o pauză de două săptămâni te scoate automat din forma sportivă. Dar este o situaţie la care vrem să ne adaptăm. Ne dorim ca activitatea handbalistică să supravieţuiască chiar şi cu acest coronavirus. Vom respecta legea, dar vrem să încheiem competiţiile de handbal pe teren, într-un sistem care mai este posibil la ora actuală.

Variantele propuse azi au detensionat frecvenţa cu care meciurile se joacă. Duelurile sunt la 3-4 zile unul faţă de celălalt. Echipele au timp să se recupereze. Dacă pe 15 mai pot începe pregătirea, o vor începe, nu stabilim noi, e strategia fiecărui club când îşi recheamă jucătorii la pregătiri. Tot ceea ce trebuie să ţinem cont este legat de deciziile autorităţilor. Îngheţarea campionatului a fost punct pe ordinea de zi, dar nu s-a luat în discuţie. S-a aprobat în unanimitate să se amâne decizia până în momentul în care vom ajunge în această situaţie. Noi sperăm, totuși, să nu ajungem”, a declarat Vărzaru.

„Membrii FRH şi Consiliul de Administraţie îşi doresc o rezoluţie pe terenurile de handbal”

Oficialul FRH a precizat că deciziile Consiliului de Administraţie nu vor fi aplicate decât în cazul în care autorităţile statului nu vor permite reînceperea competiţiilor.

„Astăzi a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie şi erau mai multe variante spre dezbatere. Prima era aceea cu închiderea competiţiilor pe teren până la sfârşitul lunii iunie, fără competiţiile EHF. Ştim că nu se mai joacă cupe europene şi am putut să punem la dispoziţia membrilor o nouă variantă în care să ţinem cont de recomandările EHF. Astfel că varianta propusă atât la masculin cât şi la feminin este cu reluarea meciurilor la jumătatea lunii iunie, să nu mai existe turnee. Această variantă a fost aprobată de către Consiliul de Administraţie. Apoi, la punctele următoare de pe ordinea de zi, care cuprindeau, închiderea campionatului fără disputare de meciuri, s-a votat în unanimitate că este mult prea devreme să luăm o decizie în acest sens. Astfel că s-a luat decizia de amânare a punctelor de la 3 la 6 pe ordinea de zi.

Membrii Federaţiei Române de Handbal şi Consiliul de Administraţie îşi doresc o „rezoluţie” pe terenurile de handbal din România. Nu vom face acest lucru dacă nu ne vor permite autorităţile. Dar deocamdată nu avem niciun semn oficial în această direcţie. Varianta care stă în acest moment în picioare este continuarea competiţiilor cu finalizare până la sfârşitul lunii iunie”, a adăugat Secretarul general al FRH.

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a votat, luni, în majoritate, în videoconferinţă, pentru reluarea competiţiilor în luna iunie.

Situaţia din Liga Florilor şi Liga Zimbrilor va fi reevaluată în Consiliul de Administraţie al FRH din 18 mai.

Citește și: Încă se mai joacă handbal! Vezi deciziile Consiliului de Administrație al FRH!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS