15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalFlorin Verigeanu, președinte SCM Vâlcea: Se vrea ca titlul de campioană să ajungă la București

Florin Verigeanu, președinte SCM Vâlcea: Se vrea ca titlul de campioană să ajungă la București

Florin Verigeanu, președintele campioanei SCM Vâlcea, crede că Federația Română de Handbal (FRH) face tot posibilul ca echipa din București să câștige campionatul.

Variantele de încheiere a campionatului propuse de Federația Română de Handbal au stârnit controverse între conducătorii cluburilor din Liga Națională. Președintele clubului oltean, Florin Verigeanu, a fost primul care a atacat variantele „făcute special” pentru a favoriza CSM București.

Așa cum preconizam, se încearcă prin orice mod să se atribuie titlul de campioană echipei aflate pe locul 2 în acest moment în clasamentul Ligii Florilor, CSM București. Vă reamintesc că în Europa s-au oprit aproximativ 20 de campionate de handbal. Marea majoritate a acestora s-au terminat prin înghețarea lor. Iar clasamentul final a fost cel din momentul întreruperii, fără a se atribui titlul. Clasamentul pentru EHF, cupele europene, a fost același, din momentul înghețării, lucru normal după părerea mea. Ceea ce este și mai strigător la cer este și faptul că, deși mai sunt 7 etape de joc, ei vor să atribuie titlul de campioană în Liga Florilor! Cum se poate așa ceva?”, a declarat Verigeanu. 

„După 18 mai, dacă totul este bine, începem pregătirile”

Conform primului program, aprobat de FRH în Consiliul de Administrație, handbalul ar fi trebuit să revină pe 5 iunie.

„Am susținut că, în mod real, nu mai avem timp să jucăm meciurile (11 partide în 22 de zile). Niciodată SCM Vâlcea nu a afirmat că nu vom juca întâlnirile pe care Federația le-a programat. Drept dovadă este că fetele noastre au fost convocate în perioada următoare să revină la Rm. Vâlcea, urmând ca în jurul datei de 18 mai să efectuăm testarea COVID-19. Apoi, în măsura în care se poate, să începem pregătirile. Am aflat însă că în data de 27 aprilie, FRH a schimbat programul jocurilor și vine cu alte propuneri către Consiliul de Administrație. Acum va trebui să vedem la ce se vor mai gândi oficialii federației, pentru a lua o decizie în privința chemării fetelor”, a spus președintele SCM Vâlcea, anunță Gsp.

„În rest, pot să vă spun că suntem un club cu o istorie invidiată de multe cluburi din Europa. Avem în spate oameni care iubesc și respectă handbalul. Indiferent de deciziile pe care le veți lua, noi vom merge înainte, că nimeni nu e nemuritor și știți cum se spune, azi ești, mâine nu mai ești!”, a încheiat Florin Verigeanu.

Joc decisiv între SCM Vâlcea și CSM București?!

Conducătorul grupării oltene ar fi de acord cu un eventual joc de baraj dintre echipa sa și CSM București, pentru stabilirea ierarhiei finale.

„Dacă se dorește, suntem de acord să se joace inclusiv un joc între CSM și SCM, o finală a campionatului, pentru a se clarifica ierarhia finală în Liga Florilor. E pentru prima dată în istoria handbalului românesc când clasamentul nu mai e făcut pe puncte, e făcut pe procente”.

Citește și / Simona Halep: Premiile ar trebui să fie egale cu ale bărbaților la toate întrecerile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS