10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalCampionatul Mondial U20 și turneele de calificare la JO au fost reprogramate

Campionatul Mondial U20 și turneele de calificare la JO au fost reprogramate

După ce astăzi Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a anunțat mai multe decizii referitoare la evoluția handbalului internațional din acest sezon, a venit rândul Federației Internaționale de Handbal să se pronunțe.

Campionatul Mondial de Handbal Feminin U20 și turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice rămăseseră două dintre competițiile importante care nu își aflaseră concret data de desfășurare până în acest moment. Din cauza pandemiei de coronavirus, cele două turnee nu au putut debuta la datele stabilite inițial.

Astfel, Campionatul Mondial de Handbal Feminin U20, care va avea loc la București, se va desfășura între 2-13 decembrie 2020. Inițial, competiția era programată în perioada 1-13 iulie. De partea cealaltă, turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice au fost programate între 19-21 martie 2021. De menționat că România se află într-o grupă cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda. Doar primele două clasate vor primi biletele pentru Jocurile Olimpice.

Ionuț Stroe: Susținem organizarea Campionatului Mondial la București

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că Guvernul României susţine în continuare organizarea la Bucureşti a Campionatului Mondial de handbal feminin U20.

Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului, își dorește ca Bucureştiul să găzduiască Campionatul Mondial de handbal feminin U20. Ăsta e şi motivul pentru care am alocat 7 milioane de lei pentru organizarea acestei competiţii din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia primului ministru”, a spus Ionuț Stroe.

Citește și / România este calificată direct la EHF EURO 2020! Vezi decizia EHF!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS