17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRareș Fortuneanu: Sper să ne bucurăm în viitor de rezultatele naționalei

Rareș Fortuneanu: Sper să ne bucurăm în viitor de rezultatele naționalei

Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, Rareș Fortuneanu, a declarat, joi, într-o transmisiune live pe un site de socializare, că pentru el este foarte importantă stabilizarea rezultatelor primei reprezentative.

„Sper să ne bucurăm toţi de rezultatele naţionalei masculine în viitor. Dar cel mai important lucru e să reuşim să stabilizăm rezultatele naţionalei. Iar pentru asta trebuie să începem să construim de jos. Handbalul în momentul de faţă e oprit şi nu va mai fi cum a fost cel puţin 2-3 ani de acum înainte. Cel mai important e să fim solidari şi să luăm cele mai bune decizii pentru ca handbalul să continue în cel mai frumos mod posibil”, a spus selecționerul.

„Moralul băieților este unul bun”

Fortuneanu a menţionat că ţine legătura cu jucătorii naţionalei. Acesta a specificat că moralul sportivilor este unul bun, chiar dacă sunt izolați la domiciliu în această perioadă.

„Ţin legătura cu băieţii, am vorbit la telefon mereu. Pentru cei care stau la casă e puţin mai uşor pentru că au ocazia să mai iasă afară şi să facă unele exerciţii. Pentru cei care stau la bloc e mai greu. Dar moralul lor e bun, se gândesc la momentul reluării activităţii. Bineînţeles că pentru ei, ca pentru noi toţi, handbalul a trecut pe planul doi în aceste momente. Lucrăm cu un psiholog la lot, am început colaborarea din luna decembrie. Ne ajută foarte mult şi e la dispoziţia băieţilor, pot apela la nevoie. O să aibă un impact destul de mare această pandemie, mă refer la aceste 2 luni de stat în casă. Va fi destul de greu. Handbalul e un sport de contact, aşa că sigur va urma o perioadă destul de grea. Sper însă ca handbalul să revină cât mai repede şi să ne putem bucurăm din nou de meciuri”, a afirmat Rareș Fortuneanu.

Selecţionerul României, aflat în Franţa cu familia în aceste momente, a precizat că şi în Hexagon cluburile au apelat la şomajul tehnic pe perioada stării de urgenţă.

„Şi aici s-a apelat la şomajul tehnic. Din ce ştiu, jucătorii primesc 85% din salariu de la stat. Asta înseamnă aproximativ 5.400 de euro. Pentru salariile mai mari cluburile completează diferenţa”, a adăugat Fortuneanu”, a mai spus selecționerul României.

Citește și: Atletism / Alina Rotaru se pregătește normal, chiar dacă JO au fost amânate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS