21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalThailanda, noua adversară a României la turneul preolimpic

Thailanda, noua adversară a României la turneul preolimpic

Thailanda va fi a treia adversară a României în turneul preolimpic de handbal feminin de la Podgorica, programat în perioada 20-22 martie.

Înaintea turneului din Muntenegru au existat foarte multe incertitudini din cauza retragerilor selecționatelor de pe continentul Asiei. Coreea de Nord a anunțat încă de la începutul lunii ianuarie că nu va lua parte la aceste calificări. Atunci, Federația Internațională de Handbal (IHF) a trimis Kazakhstan la Podgorica.

De curând şi China s-a retras de la turneul preolimpic, decizie luată în urma virusului care a lovit națiunea (coronavirusul). IHF a invitat Hong Kong, care la rândul ei a refuzat din aceleși motiv ca și China. Forul Internațional a ajuns la naționala clasată pe locul 6 în Campionatul Asiei, Thailanda. De această dată, răspunsul primit a fost unul afirmativ.

Astfel, România va avea doi adversari foarte puternici la acest turneu, și unul abordabil, Thailanda. La start vor mai fi prezente Muntenegru și Norvegia. Primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Citeşte şi: „U“ Craiova și-a aflat adversara din Cupa României. Vezi programul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS