21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Vâlcea, victorie fără drept de apel în Suedia, cu Savehof

SCM Vâlcea, victorie fără drept de apel în Suedia, cu Savehof

SCM Râmnicu Vâlcea a învins fără probleme formaţia suedeză IK Savehof, cu scorul de 23-17 (15-7), duminică, în deplasare, la Partille. Meciul a contat pentru grupa principală 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana României a reuşit a doua victorie consecutivă în grupa principală, după un meci pe care l-a controlat în totalitate.

Savehof a început mai bine şi a avut avantaj minim în primele zece minute, 1-0, 2-1, 3-2, dar echipa vâlceană a preluat conducerea şi s-a desprins la două goluri în min. 13, 5-3. Chiar dacă la mijlocul primei reprize Savehof a restabilit egalitatea, 6-6, formația vâlceană a înscris de patru ori la rând şi nu a mai cedat controlul până la final. SCM Râmnicu Vâlcea a intrat la pauză cu un avans de opt goluri, 15-7.

Vâlcea, din ce în ce mai puternică după pauză

În partea secundă, avantajul campioanei României s-a mărit la nouă goluri, 20-11, 21-12, 22-13. În cele din urmă, scorul final a fost 23-17, după ce suedezele au marcat ultimele trei goluri, pe fondul relaxării echipei antrenate de Florentin Pera.

Kristina Liscevic a marcat 6 goluri pentru echipa vâlceană, Asma Elghaoui 4, Mireya Gonzalez 4, Marta Lopez Herrero 3, Alicia Fernandez Fraga 2, Jelena Trifunovic 2, Cristina Florica 1, Samara Vieira Da Silva 1.

Sâmbătă, Gyori Audi ETO a dispus de Buducnost Podgorica cu 26-24, iar Brest Bretagne Handball a învins-o în deplasare pe RK Krim Mercator Ljubljana cu 29-25.

Gyori Audi ETO ocupă primul loc, cu 11 puncte, urmată de Brest Bretagne Handball, 11 puncte, Buducnost, 6 puncte, SCM Râmnicu Vâlcea, 4 puncte, IK Savehof, 2 puncte, Krim Ljubljana, 2 puncte.

În etapa următoare se vor juca partidele SCM Râmnicu Vâlcea – Gyori Audi ETO KC, Buducnost – Krim Mercator, ambele pe 8 februarie, şi Brest Bretagne Handball – IK Savehof, pe 9 februarie.

Citește și: Simona Halep a anunţat donaţia făcută pentru victimele incendiilor de vegetaţie din Australia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS