7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSpania, din nou campioană europeană la handbal

Spania, din nou campioană europeană la handbal

Naționala masculină de handbal a Spaniei a rușit să-și apere titlul de campioană europeană la handbal masculin. Ibericii au învins reprezentativa Croației, în finală, cu scorul 22-20 (12-11), după unul dintre cele mai frumoase jocuri de la acest Campionat European. În urma acestui rezultat, spaniolii au obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

După 15 minute de joc, Croația se afla în avantaj pe tabelă, scor 8-6. A fost momentul în care antrenorul ibericilor, Jordi Ribera, a schimbat portarul (l-a introdus pe Gonzalo Perez de Vargas). Acest lucru s-a simțit imediat pe tabelă. Datorită acestuia, dar și a atacurilor productive, Spania a preluat conducerea la pauză, scor 12-11.

Avantajul campioanei Europei s-a menținut și în partea a doua a meciului, dar până în minutul 55, când croații au restabilit egalitatea, 19-19. Momentul decisiv al meciului a fost în minutul 59. Jucătorul croat, Igor Karačić, a făcut pași la scorul de 20-19, iar spaniolii au reușit să se desprindă la două goluri. S-a încheiat 22-20, iar Spania a devenit din nou Campioană Europeană.

Croația a pierdut pentru a treia oară o finală de Campionat European, după ce în 2008 și în 2010, au cedat în fața Danemarcei și Franței.

Podiumul a fost competat de Norvegia. Nordicii au obținut medalia de bronz după ce au trecut în finala mică de Slovenia, cu scorul de 28-20 (12-9). Într-un meci pentru locul 5, Germania a învins Portugalia cu 29-27 (14-13).

Citește și / Cătălin Popescu: Dacă este viciere, ne lăsăm de handbal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS