7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalBogdan Burcea: Vom impune clar o strategie ofensivă şi una defensivă

Bogdan Burcea: Vom impune clar o strategie ofensivă şi una defensivă

Naţionala feminină de handbal a României s-a reunit zilele acestea, în Bucureşti, pentru prima perioadă de pregătire sub comanda noului selecţioner, Bogdan Burcea. Acesta a vorbit despre atmosfera pe care a regăsit-o la echipa naţională, dar şi despre ce aşteptări are de la turneul preolimpic.

„Atmosfera este bună. Ştim la ce ne-am înhămat. Sper şi am convingerea că atât fetele, cât şi noi, ne vom face datoria şi ne vom angrena în acest proiect în următoarele două luni, pentru a ne atinge obiectivul, şi anume calificarea la Olimpiadă. Zilele de pregătire sunt puţine. Nu vom înventa handbalul, însă vom impune clar o strategie ofensivă şi una defensivă pentru acest turneu, astfel încât să ne ajute să obţinem victoriile. Pregătirea mentală şi cea fizică sunt cele mai importante în perspectiva acestui turneu. Avem trei jocuri în trei zile. Trebuie să fim pregătiţi să depăşim momentele grele, dacă vor exista. Denisa Dedu lipseşte din cauza unei viroze, nici Cristina Neagu nu este în cea mai mare formă la capitolul sănătate, dar va reveni sigur la echipă în zilele următoare”, a declarat Bogdan Burcea.

Uşa echipei naţionale este deschisă oricărei sportive

România are nevoie de jucătoare puternice din punct de vedere fizic și psihic, în vederea selecționerului Bogdan Burcea.

„Consider că la ultimul Campionat Mondial, echipa merita şi putea să se claseze mai sus. Acum, tot ce mai contează este viitorul şi eu mă focusez pe acest aspect.
A fost o decizie iniţiată de domnul Tadici la comisia tehnică şi votată de 10 colegi. Acest lucru mă obligă la performanţă şi, cu suportul dumnealor, să reuşim să facem cele mai bune alegeri pentru lotul de 28 de jucătoare. Uşa echipei naţionale este deschisă oricărei sportive, indiferent de vârstă. Ne interesează jucătoarele care, din punct de vedere mental şi fizic, se pot alinia la cerinţele înaltei performanţe. Trebuie să facem cu toţii tot ce ne stă în putinţă să ajungem la Olimpiadă”
, a completat selecţionerul României.

În perioada 20-22 martie, România va participa la un turneu preolimpic în Muntenegru. Alături de tricolore vor mai participa Norvegia, Kayahstan și țara gazdă. Primele două clasate în acest turneu îşi asigură biletele pentru Tokyo.

Citește și: Monica Niculescu a cedat în trei seturi duelul cu Alize Cornet

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS