14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / Oltencele au început în forţă campionatul

Handbal / Oltencele au început în forţă campionatul

Runda inaugurală de la Liga Florilor a debutat sâmbătă, iar formaţiile oltene au cunoscut rezultate pozitive.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obţinut ieri-dimineaţă o victorie importantă pe terenul uneia dintre contracandidatele la podium din acest sezon, Gloria Bistriţa. A fost 24-22 (11-10) pentru oltence, care au demonstrat că formează o echipă cu un potenţial bun.
Partida de la Bistriţa a stat sub semnul echilibrului în majoritatea timpului, dar fetele lui Bogdan Burcea au reuşit să speculeze câteva dintre greşelile ardelencelor şi astfel cele trei puncte au intrat în contul „leoaicelor“.

De menţionat că formaţia SCM Craiova s-a deplasat la Bistriţa fără cinci jucătoare importante, din diferite motive medicale: Trifunovic, Zamfir, Cace, Klikovac şi Tătar.
Antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei la Bistriţa, având în vedere probleme de lot pe care le-au avut în acest joc.

„Am avut probleme mari de efectiv. Cu toate astea, îmi felicit fetele pentru această victorie mare, mai ales că suntem în prima etapă şi nu stăm prea bine din punct de vedere al sănătăţii. Ţicu, Şelaru, Vizitiu şi Dzhukeva au făcut o repriză secundă extraordinară şi ne-au împins spre această victorie“, a declarat Bogdan Burcea pentru GdS.

SCM Craiova: Dzhukeva, Chetraru, Curmeț – Șelaru (4 goluri), Orșivschi, Ion, Țicu (6), Nikolic (2), Tudorică (1), Khavronina (1), Colac, Vizitiu (10).

În etapa a doua, SCM Craiova va primi vizita formaţiei HC Zalău. Chiar dacă partida era programată iniţial pe 7 septembrie, duelul cu zălăuancele se va disputa în cele din urmă miercuri, 4 septembrie, de la ora 11.00. Decizia reprogramării jocului cu Zalău a fost de comun acord, întrucât weekendul viitor oltencele vor disputa primul joc cu formaţia italiană Jomi Salerno, din turul I preliminar al Cupei EHF.

SCM Vâlcea, victorioasă la debut

Un succes aşteptat l-a înregistrat campioana României, SCM Vâlcea. Formaţia lui Florentin Pera a trecut sâmbătă de HC Dunărea Brăila cu scorul de 24-18 (13-7), după un meci controlat în totalitate. Gazdele au preluat conducerea după primele 5 minute şi nu au mai lăsat iniţiativa până la final. Ann Grete Norgaard a fost cea mai bună marcatoare pentru vâlcence, cu 6 goluri reuşite.

În partida cu Dunărea Brăila, antrenorul grupării din Zăvoi, Florentin Pera, a folosit următorul lot: Ciucă, Batinovic, Dumanska – Florică, Badea, Adespii, Zamfirescu, Băcăoanu (1), Liscevic (1), Elghaoui (2), Glibko (3), Lopez (3), Fernandez (4), Gonzalez (4), Norgaard (6).

Etapa următoare pune în prim plan un derbi oltenesc. SCM Vâlcea se va deplasa la Slatina, pentru partida cu CSM.

Slatina a tras tare pentru un punct cu Slobozia

Cea de-a treia formaţie olteană din Liga Florilor, CSM Slatina, a încheiat la egalitate, scor 25-25, pe terenul Sloboziei. Formaţia Victorinei Bora a început mai bine jocul decât adversara sa şi a preluat rapid conducerea. Slatina a intrat la pauză cu un avantaj încurajator, de trei goluri, scor 12-9, dar treptat formaţia gazdă a recuperat din handicap şi a smuls un punct pe final.
De subliniat că Slatina a fost susţinută la Slobozia şi de un grup de aproximativ 20 de suporteri, care au creat o atmosferă frumoasă.

CSM Slatina: Stan, Nagy, Dulgheriu – Cîrligeanu (2), Drăghici (2), Schiopu, Fulgoi, Vasiliu, O. Andrei (1), Corban, Chitacu (2), L. Popescu (7), Rusu, Ostase (6), I. Andrei (3), Stoicănescu (2). Antrenoare: Victorina Bora.

Articol scris de Tiberiu Cocora

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS