10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalBurcea, mulţumit de randamentul echipei din cantonament

Burcea, mulţumit de randamentul echipei din cantonament

Echipa feminină de handbal SCM Craiova s-a întors în România după o săptămână petrecută în regim de cantonament în Grecia. Craiovencele s-au pus la punct fizic, au susţinut numeroase teste şi se pregătesc pentru startul noului sezon al Ligii Florilor. Bilanţul făcut de antrenorul Bogdan Burcea după stagiul susţinut în localitatea Drama a fost pozitiv.

„Jucătoarele s-au pregătit foarte bine. Mă bucur că am făcut acest stagiu, chiar dacă nu am avut la dispoziţie toate jucătoarele, unele fiind plecate la lotul naţional. Este bine că au început sănătoase şi au terminat sănătoase. Nimeni nu s-a întors cu probleme. Din punct de vedere fizic, stăm foarte bine. Singurele necunoscute le reprezintă alcătuirea unui sistem de bază în apărare, relaţiile pe post, posturile în sine, să reuşim să le acoperim, dar şi modelul de joc în atac. Sunt sigur că vom face parte din echipele importante din acest campionat, chiar dacă din punct de vedere financiar suntem undeva pe locurile 6-7“, a declarat Bogdan Burcea, pentru GdS.

Încep turneele de pregătire

Luna lui „cuptor“ vine cu o mulţime de jocuri de pregătire pentru fetele de la SCM Craiova. În perioada 4 – 5 august, „leoaicele“ se vor deplasa la Râmnicu Vâlcea pentru un prim turneu amical. Apoi este programată Cupa Craiovei (9-11 august), turneu urmat de altă competiţie amicală puternică la Zalău (15-17 august).

„În aceste turnee, noi vom urmări pregătirea fizică pe care am făcut-o. Ca în fiecare an, avem nişte obiective intermediare, dar şi finale în ceea ce priveşte pregătirea fizică şi tehnico-tactică. Am încredere în echipă şi sunt convins că fetele îşi doresc să performeze, atât individual, cât şi ca echipă. Ne vom descurca foarte bine în fiecare meci“, a punctat antrenorul Craiovei.

Una dintre cele mai importante jucătoare ale Craiovei, Cristina Zamfir-Burcea, se află pe drumul cel bun cu recuperarea, după operaţia suferită:

„Cristina este în proces de refacere, a suferit două intervenţii chirurgicale şi sunt convins că va fi unul dintre punctele forte din acest campionat. Până nu primeşte undă verde din partea medicului, nu putem risca o accidentare mai gravă. Este pe drumul cel bun, la fel şi Ana-Maria Ţicu, care a fost cu noi în cantonament şi s-a pregătit foarte bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS