20 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFlorin Prunea: „Grupa României la EURO e accesibilă“

Florin Prunea: „Grupa României la EURO e accesibilă“

Fostul internaţional Florin Prunea a declarat că grupa echipei de fotbal a României la EURO 2024 este foarte accesibilă. Acesta a precizat că tricolorii trebuie să fie extrem de atenţi, mai ales la primul meci, cu Ucraina. Acesta este programat luni, de la ora 16.00, la Munchen. La CE din Germania (14 iunie-14 iulie), reprezentativa noastră va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Vezi cotele Superbet pentru duelul cu Ucraina!

„Grupa României este accesibilă, mai bine de atât nu puteam să picăm, cred eu. E accesibilă, însă trebuie să fim extrem de atenţi, pentru că întâlnim Ucraina, care am văzut cu toţii că trebuia să câştige cu Italia. Belgia e clar că nu mai este aceeaşi echipă de acum câţiva ani, dar au câţiva jucători care pot face diferenţa. Şi Slovacia, care este marea surpriză a acestor preliminarii, cred eu. Deci avem şansa noastră“, a declarat Prunea, citat de Agerpres.

„Experiența contează la acest nivel“

Fostul portar al „Generaţiei de Aur“ consideră că experienţa turneelor finale contează. El a atras atenţia asupra faptului că în privinţa Ucrainei mai importantă este forţa jucătorilor.

„Experienţa contează la acest nivel, la un turneu final, dar, spre exemplu, ucrainenii au şi ei jucători tineri, nu au jucători cu foarte mare experienţă. Sunt doi-trei cu experienţă. Nu au nici ei experienţa turneelor finale, dar sunt puternici din punct de vedere fizic. Belgienii au jucători experimentaţi, dar sunt şi mulţi care s-au retras, jucători de valoare. Iar slovacii sunt la acelaşi nivel cu noi, nu ştiu câte experienţă internaţională au“, a adăugat acesta.

„Avem șansa noastră“

Florin Prunea este optimist în ceea ce priveşte calificarea României în optimile de finală ale EURO 2024. Consideră că sunt de ajuns o victorie şi un egal sau chiar o singură victorie.

Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

„Primul meci contează foarte mult, pentru că este meciul care îţi poate da încredere. Este meciul care poate aduce lângă tine o stare de spirit, contează foarte mult. Toate meciurile din grupă sunt importante, dar întotdeauna primul este cel mai important. Avem şansa noastră, putem să ieşim din grupă şi cu patru puncte, şi cu trei puncte, dar, repet, după primul joc vom avea aşa o imagine mai de ansamblu“, a precizat fostul portar.

Prunea nu s-a arătat însă atât de optimist ca fostul său coleg Gheorghe Hagi, care spera la atingerea fazelor semifinalelor: „Eu nu sunt atât de optimist ca Gică. Pentru noi este foarte important să trecem de grupe, ar fi o performanţă incredibilă. Şi apoi mai vedem“.

„E bine venită această calificare“

Participarea naţionalei României la CE din Germania este văzută de fostul internaţional ca fiind foarte importantă, pentru că tricolorii intraseră într-un con de umbră.

„Este foarte importantă această participare a României la EURO 2024, pentru că intrasem într-un con de umbră din care nu mai reuşeam să ieşim. E bine venită această calificare şi prin prisma atmosferei care se creează. Aţi văzut cât de frumos au fost primiţi în Germania. Sunt convins că toată lumea aşteaptă şi jocurile oficiale, începând cu meciul cu Ucraina. Se poate crea şi o emulaţie în rândul echipelor de club, pentru că avem şi câţiva jucători din competiţia internă, e adevărat, însă nu foarte mulţi. Dar emulaţie se va crea oricum în competiţia internă odată cu întoarcerea lui Dan Petrescu, a lui Costel Gâlcă (antrenorii formațiilor clasate pe locurile 2 și 3 în Superliga), venirea acestui nord-irlandez la Rapid, oricum va fi o bătălie mare“, a mai spus Florin Prunea.

Florin Prunea are cu ce se lăuda

Florin Prunea, 55 de ani, are 40 de selecţii la echipa naţională a Românei. A participat la două ediţii ale Campionatului European, în 1996 şi 2000, şi la Mondialele din 1994 şi 1998.

La nivel de echipă de club, Florin Prunea, care s-a făcut remarcat iniţial la Dinamo, a câştigat titlul de campion cu Universitatea Craiova, în 1991. În cariera sa a mai evoluat la echipe precum Universitatea Cluj, Erzurumspor, în Turcia, Astra Ploieşti, Litex Loveci, în Bulgaria, Skoda Xanthi, în Grecia, FCM Bacău, FC Braşov sau FC Naţional. După retragerea din activitate a ocupat funcţia de director de relaţii internaţionale în cadrul FRF şi preşedinte la FC Dinamo, Poli Iaşi, Astra Ploieşti şi FCM Bacău.

Citește și: Nicuşor Bancu: „Prezența la EURO este un vis devenit realitate“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS