22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalNebunie, dar mare bucurie! Leverkeusen, campioană în Bundesliga pentru prima oară în istorie

Nebunie, dar mare bucurie! Leverkeusen, campioană în Bundesliga pentru prima oară în istorie

Bayer Leverkusen a câştigat pentru prima oară în istoria sa titlul în Bundesliga, după victoria de duminică, 5-0 pe teren propriu cu Werder Bremen, în etapa a 29-a. Echipa antrenată de Xabi Alonso are 16 puncte mai mult decât următoarele clasate, Bayern Munchen şi VfB Stuttgart, care nu mai pot recupera această diferenţă când au rămas cinci etape.

Golurile au fost marcate de Victor Boniface, în minutul 25, din penalty, Granit Xhaka (60) şi Florian Wirtz (68, 83, 90).

După al patrulea gol, fanii lui Leverkusen au încercat să pătrundă pe teren pentru a sărbători titlul. Însă, după câteva minute, suporterii s-au mai potolit, iar partida a putut continua. După ce Wirtz a marcat pentru 5-0, centralul nu a mai acordat niciun minut de prelungiri. La final, întreaga arenă a explodat. Cei peste 30.000 de spectatori și-au făcut loc pe teren unde au sărbătorit primul titlu câștigat în cei 120 de ani de existență ai clubului.

Xabi Alonso a fost ovaționat pe tot parcursul partidei. Spaniolul este antrenorul care aduce primul titlu din istoria de 120 de ani a „farmaciștilor”, punând capăt hegemoniei bavareze. Cei de la Bayern câștigaseră ultimele 11 titluri de campioni.

Leverkusen are 79 de puncte. Bayern, câştigătoarea ultimelor unsprezece ediţii ale campionatului, are 63 de puncte şi a pierdut orice speranţă de a-şi păstra titlul. Formaţia pregătită de Thomas Tuchel are golaveraj mai bun decât Stuttgart, care este pe locul 3.

Citeşte şi: Adversari unul și unul la turneul final al BJK Cup! Pe cine poate întâlni România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS