13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia – Columbia 2-3 | Ne-am dorit mult, dar valoarea și-a spus cuvântul

România – Columbia 2-3 | Ne-am dorit mult, dar valoarea și-a spus cuvântul

Naționala României a încercat din răsputeri să „contrazică“ superioritatea Columbiei, dar nu a reușit. Gruparea sud americană a reușit să câștige amicalul de marți seară, de pe „Civitas Metropolitano“ din Madrid, cu 3-2. A fost un meci controlat de columbieni, românii reușind să fie periculoși cu adevărat abia în ultimul sfert de oră.

Columbia a deschis scorul prin Cordoba, care a reluat cu capul, de lângă Burcă, o cenrare a lui Mojica (’6).
Adversarii au rezolvat victoria grație lui Arias (’36), cu un șut de la 14 metri, respectiv Asprilla (’80), cu o reluare de la 12 metri.

Tricolorii au reușit să reducă din diferență prin Ianis Hagi, care a profitat de o eroare a lui Lerma și a șutat imparabil (’84). Golul le-a dat aripi românilor, care au atacat în valuri și au reușit să mai înscrie o dată, prin Florin Tănase, după un assist al lui Dennis Man (’90+4).

ROMÂNIA: Moldovan – Rațiu, Drăgușin (’46, Nedelcearu), Burcă, Opruț (’87, Sorescu) – Stanciu (’78, Man), M. Marin, R. Marin (’77, Fl. Tănase) – Moruțan, Alibec (’57, Drăguș), Mihăilă (’56, Hagi). Selecționer: Edward Iordănescu.

COLUMBIA: Vargas – Munoz (’45, S. Arias), Cuesta, Lucumi, Mojica – Rios, Lerma – J. Arias (’67, Carrascal), J. Rodriguez (’73, Quintero), Luis Dias (’67, Borre) – Cordoba (’73, Asprilla). Selecționer: Nestor Lorenzo.

Acesta este cel de-al doilea joc amical susținut de România în luna martie. Primul s-a consumat vineri, pe Arena Națională, în care tricolorii au remizat, 1-1, cu Irlanda de Nord.

Înainte de participarea la EURO 2024 (14 iunie – 14 iulie), România va mai disputa două partide amicale. Ambele vor avea loc la Bucureşti, pe stadionul Steaua: contra Bulgariei (marţi, 4 iunie) și împotriva reprezentativei din Liechtenstein (sâmbătă, 8 iunie).

Citește și: România U20 a încheiat sezonul din Elite League cu o remiză

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS