13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEdi Iordănescu: „Sunt îngrijorat de situaţia jucătorilor“

Edi Iordănescu: „Sunt îngrijorat de situaţia jucătorilor“

Selecţionerul primei reprezentative a României, Edward Iordănescu, a declarat, astăzi, că este extrem de îngrijorat de jucătorii care nu evoluează foarte mult la echipele de club din străinătate. El a subliniat că merge pe continuitate şi omogenitate, subliniind că nu poate face schimbări „dramatice“ în lot cu o singură acţiune înaintea Campionatului European din Germania.

„Sunt extrem de îngrijorat de situaţia jucătorilor, care nu prind minute la echipele de club. Mărturisesc că aveam alte aşteptări. Totuşi realismul nostru în autoevaluare ne-a dus la EURO, aşa că avem datoria să fim foarte obiectivi în analiză. E corect dacă spunem că se mizează pe continuitate în lot, e cel mai obiectiv scenariu. Într-o singură acţiune nu ştiu ce se aştepta lumea să reconstruim la echipa naţională şi de ce ar fi trebuit să o facem.

OK, avem probleme la nivel de club, dar e un grup pe care l-am construit şi a performat. Aceşti băieţi au bucurat milioane de români, trebuie să le dăm credit în continuare. Sigur că sunt şi alţi jucători pe care îi monitorizăm, dar trebuie să mergem pe stabilitate. Asta neînsemnând că nu pot apărea şi surprize. Dar în linii mari am mers pe omogenitate, nu putem să schimbăm atât de dramatic… Nu din mers şi nu dintr-o singură acţiune. Echipele noastre de club clachează în cupele europene şi atunci, da, mizăm mult pe jucătorii din străinătate. Care, chiar dacă unii au dificultăţi în a se impune, joacă totuşi la un cu totul alt nivel“, a explicat Iordănescu.

Adversarele au experienţă la Euro

Edi Iordănescu a menţionat că adversarele din grupa României stau mult mai bine în ceea ce priveşte experienţa internaţională:

„În comparaţie cu noi, Slovacia este la al treilea Campionat European consecutiv. Deci stau mult mai bine ca noi. Iar 13-14 jucători de-ai lor au fost şi la ultimul EURO, deci asta înseamnă o experienţă importantă pentru ei. În plus, au avut 6 jucători în grupele cupelor europene şi 10 în primăvara europeană. Cu Belgia nici nu are sens să ne comparăm, pentru că e clar că ne sunt superiori din punct de vedere al nivelului individual“.

„Sunt sigur că vom avea un suport puternic la European“

Selecţionerul este de părere că acţiunea echipei naţionale, care cuprinde meciurile amicale cu Irlanda de Nord şi Columbia, reprezintă „un penultim filtru“ înaintea deciziilor finale privind lotul pentru EURO 2024.

„Din păcate, aceasta este prima şi singura acţiune a naţionale de la obţinerea calificării până la turneul final. Dar cu asta trebuie să lucrăm şi să găsim împreună soluţiile. Pentru mine reprezintă un penultim filtru pentru deciziile finale înainte de EURO. Aceste meciuri le vom trata ca unele de la EURO, pentru că avem această obligaţie. Este un penultim filtru în care putem să vedem băieţii la joc, să mai tragem concluzii şi să mai intervenim acolo unde e nevoie. Ultimul filtru reprezintă pentru mine şi stafful meu perioada de la această acţiune şi până la EURO cu toate evoluţiile băieţilor la cluburi. Pentru că vom fi foarte atenţi în monitorizare“, a spus el.

„Cu siguranţă echipa naţională a reuşit să aducă suporterii aproape. Prin muncă, sudoare şi eforturi, echipa naţională a tras un semnal puternic la care românii au răspuns prezent. Transmit în numele meu, al staffului, al jucătorilor un mesaj de recunoştinţă pentru suporterii noştri. Pentru că ne-au fost alături şi împreună am reuşit calificarea. Sunt sigur că vom avea un suport puternic la European din partea lor. E un lucru care pentru noi contează“, a adăugat Edward Iordănescu.

Naţionala României întâlneşte Irlanda de Nord, în 22 martie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Capitală. Apoi, prima reprezentativă va da piept cu Columbia, pe 26 martie, de la ora 21:30, pe „Metropolitano“ din Madrid. Acestea sunt primele două partide amicale înaintea participării la EURO 2024.

Citeşte şi: Edward Iordănescu a convocat 29 de jucători

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS