13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (m) | George Buricea a anunţat lotul pentru amicalele cu Macedonia

Handbal (m) | George Buricea a anunţat lotul pentru amicalele cu Macedonia

Noul selecţioner al echipei naţionale de handbal masculin a României, George Buricea, a anunţat lotul de jucători pe care va conta la meciurile amicale cu Macedonia de Nord din luna aceasta. Reamintim că acesta l-a înlocuit pe spaniolul Xavi Pascual (CS Dinamo).

George Buricea a apelat la doar patru jucători de la campioana României. În schimb, de la CSM Constanţa, echipă pe care o pregăteşte, a convocat nu mai puţin de şapte jucători!
Fostul internaţional a readus în lotul echipei naţionale jucători ca Thalmaier, Ungureanu, Căbuţ, Botea, dar a apelat şi la noutăţi precum Cozmaciuc, Dumitrana sau Andrei.
Nu se regăsesc în lot la această prima acţiune a lui Buricea handbalişti precum Racoţea, Nicuşor Negru, Cumpănici, Adrian Rotaru, Alex Tărîţă, care au participat la EHF EURO 2024.

Lotul se va reuni pe 10 martie, la Brăila, apoi se va pregăti într-un stagiu centralizat, informează FRH. Cele două jocuri de verificare cu Macedonia de Nord vor avea loc pe 15 şi 16 martie.

Lotul convocat de George Buricea:

portari: Ionuţ Iancu (CSA Steaua), Dan Vasile (CSM Constanţa), Alin Cozmaciuc (CS Dinamo Bucureşti);
extreme dreapta: Ionuţ Nistor Ioniţă (CSM Constanţa), Roland Thalmaier (AHC Potaissa Turda);
interi dreapta: Demis Grigoraş (Benfica Lisabona), Nicuşor Ungureanu (CSA Steaua);
centri: Daniel Stanciuc (CS Dinamo), Liviu-Emil Caba (CSM Constanţa), Andrei Drăgan (CSM Constanţa), Călin Căbuţ (CSM Constanţa);
interi stânga: Robert Militaru (CS Dinamo), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Andrei Buzle (CB Granollers), Tudor Botea (CS Minaur Baia Mare);
extreme stânga: Sabin Constantina (CSA Steaua), Alexandru Andrei (CSM Constanţa);
pivoţi: Călin Dedu (CS Dinamo), Robert Nagy (CS Minaur Baia Mare), Zavi Dumitrana (HC 2012 Buzău).

Stafful tehnic: George Buricea – antrenor principal, Ionuţ Georgescu – antrenor secund, Ionuţ Stănescu – antrenor cu portarii, Cezar Vârjac – asistent medical, Ioan Cheregi – analist video, Alin Şania – antrenor federal.

Citeşte şi: Ivaylo Petev, după remiza cu Rapid: „Echipa a făcut un meci bun“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS