20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalHoraţiu Moldovan a fost prezentat la Atletico Madrid

Horaţiu Moldovan a fost prezentat la Atletico Madrid

Horaţiu Moldovan, portarul selecţionatei României, a fost prezentat oficial de noua sa echipă, Atletico Madrid. Acesta a semnat un contract valabil trei ani şi jumătate. Transferat de spanioli de la Rapid Bucureşti, Moldovan va purta tricoul cu numărul 1 la Atletico Madrid. El îl va seconda pe experimentatul portar sloven Jan Oblak, „idolul său“ după cum a dezvăluit internaţionalul român.

„Am un respect enorm pentru el. A fost idolul meu înainte să ajung aici. L-am putut întâlni şi este un portar incredibil. Pot învăţa multe de la el. Când se va ivi ocazia, sper să pot profita de ea şi să-mi fac treaba cât mai bine. Viaţa este incredibilă în fotbal. În urmă cu un an şi jumătate, am avut un meci amical în oraşul meu, la Cluj, şi am jucat împotriva lui Jan. După meci, am făcut schimb de tricouri. Pentru mine a fost un moment incredibil. Ieri am râs amândoi de această poveste. Acum sunt coechipierul său. Am doar cuvine bune despre el“, a declarat goalkeeper-ul român, care a împlinit 26 de ani pe 20 ianuarie.

Referindu-se la transferul său la Atletico Madrid, Horaţiu Moldovan a subliniat: „Nu puteam lăsa acest tren să treacă. Probabil nu aş mai fi avut niciodată această ocazie unică, dacă nu ar fi fost acum“.

„Există multă muncă în spatele ascensiunii mele“

Horaţiu Moldovan, care în urmă cu patru ani nici măcar nu avea echipă în liga secundă română, s-a făcut remarcat sub culorile echipei Rapid Bucureşti. A jucat 113 meciuri oficiale pentru gruparea din Giuleşti, începând din ianuarie 2020. El a fost convocat în premieră în 2022 la naţionala României, pe care a ajutat-o apoi să se califice la EURO 2024.

„Există multă muncă în spatele ascensiunii mele. Aş dori să le mulţumesc public tuturor antrenorilor mei pentru ajutorul acordat. Este incredibil pentru mine. Am muncit mult. Patru ani mai târziu, viaţa mea s-a schimbat total. Am ajuns la un club imens la nivel mondial, ale cărui meciuri le-am urmărit la televizor. Pentru mine este un pas mare în cariera mea. Este o onoare să pot reprezenta aceste culori. Este o onoare să mă alături unui club atât de mare. Sunt aici să lucrez cu toată puterea mea. De asemenea, aştept oportunitatea mea şi să dau totul pentru aceste culori. Tot ce mi se va întâmpla aici mă va ajuta foarte mult. O să mă antrenez cu jucători care au câştigat Cupa Mondială, cu jucători care sunt printre cei mai buni din lume“, a mai spus Moldovan, citat de Agerpres.

„Sper să vă pot surprinde pe toţi“

Enrique Cerezo, preşedintele clubului Atletico Madrid, i-a transmis lui Moldovan „pretenţia maximă a lui Atletico“, cu o „referinţă“ precum Jan Oblak în poartă.
„Este un exemplu extraordinar de efort şi angajament“, a remarcat conducătorul. „Aici vei găsi o familie, oameni care să te iubească şi să te admire“, a adăugat Cerezo.

„Voi fi un jucător foarte hotărât. Mă gândesc mult la obiectivele pe care ni le-am propus împreună cu clubul şi cu întreaga echipă. Cred că am calităţi bune. De aceea am fost de acord să fiu aici. Sper că atunci când îmi va veni rândul să nu dezamăgesc pe nimeni. Sper să vă pot surprinde pe toţi şi să vă demonstrez marea mea valoare“, a adăugat portarul român.

Moldovan va fi al treilea jucător român care evoluează la Atletico Madrid. Primul a fost regretatul Daniel Claudiu Prodan (1996-1998), care a disputat 44 de partide oficiale pentru madrileni. Apoi a ajuns acolo şi Cosmin Marius Contra, care a jucat între 2002 şi 2005 (a fost împrumutat un sezon la West Bromwich Albion), adunând 41 de meciuri.

Citeşte şi: Ante Roguljic și Claudio Mocanu, prezentați de noile echipe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS