12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMihai Rotaru pune jos o sumă importantă pentru un fotbalist de naţională

Mihai Rotaru pune jos o sumă importantă pentru un fotbalist de naţională

Finanţatorul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, nu a mai glumit în acest mercato în privinţa mutărilor. În primul rând a scăpat de unii jucători care nu mai puneau osul la treabă şi ocupau cam degeaba locul în echipă, dar a „marcat“ şi la capitolul achiziţii. Astfel, după cooptarea lui Pyry Soiri şi Denil Maldonado, doi internaţionali din Finlanda, respectiv Honduras, ambii cu profil defensiv, conducătorul oltenilor a întărit şi mijlocul.

La Ştiinţa va veni un alt jucător de naţională, din Georgia mai exact: Anzor Mekvabishvili. Acesta este un „închizător“ de 22 de ani şi 1.74 metri, de picior drept. Cum Anzor mai are un an de contract cu Dinamo Tbilisi, finanţatorul Ştiinţei, Mihai Rotaru, a decis să achite clubului gruzin 750.000 de euro.

Mekvabishvili este un produs al grupării Dinamo Tbilisi, pentru care a evoluat până în acest moment în 112 partide. Are în palmares două titluri de campion și o Supercupă a Georgiei. Fotbalistul cotat de Transfermarkt la 1.000.000 de euro are şi 13 meciuri jucate pentru naționala Georgiei.
Anzor Mekvabishvili este aşteptat în Bănie şi ar putea semna contractul cu Ştiinţa chiar astăzi.

Până la închiderea perioadei de transferuri, în curtea Universităţii Craiova ar putea apărea şi un atacant. Acesta ar putea fi tot străin şi tot de naţională.

Între timp, Universitatea Craiova se pregăteşte pentru primul meci oficial din 2024. Alb-albaştrii lui Ivaylo Petev o întâlnesc duminică, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Farul Constanţa. Disputa contează pentru etapa 22 a Superligii. Înaintea acestei confruntări, Ştiinţa ocupă locul 3, cu 34 de puncte. Campioana en titre se regăseşte pe poziţia a 6-a, cu 30 de puncte.

Citeşte şi: Universitatea Craiova l-a „pasat“ pe Işfan la Petrolul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS