17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAS Roma l-a demis pe antrenorul Jose Mourinho. UPDATE: Daniele de Rossi, înlocuitorul portughezului

AS Roma l-a demis pe antrenorul Jose Mourinho. UPDATE: Daniele de Rossi, înlocuitorul portughezului

Antrenorul portughez Jose Mourinho a fost demis astăzi din postul de antrenor al echipei AS Roma, a anunţat clubul din Serie A.

„AS Roma anunţă că Jose Mourinho şi colaboratorii săi tehnici vor părăsi clubul cu efect imediat“, a precizat gruparea „giallorossa” într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

Mourinho a devenit al 60-lea antrenor din istoria clubului AS Roma în mai 2021. El a condus echipa italiană la câştigarea competiţiei Europa Conference League, în finala disputată pe 25 mai 2022 la Tirana.

În sezonul trecut, AS Roma a ajuns până în finala Europa League sub comanda tehnicianului lusitan.

„În numele tuturor celor de la AS Roma, îi mulţumim lui Jose Mourinho pentru pasiunea şi angajamentul de care a dat dovadă de la sosirea sa la ‘giallorossi’. Vom avea mereu amintiri grozave despre activitatea sa, dar credem că, în interesul clubului, este necesară o schimbare imediată. Îi dorim lui Jose şi colaboratorilor săi tot binele pentru viitor“, au afirmat Dan şi Ryan Friedkin, patronii clubului din capitala Italiei.

Jose Mourinho va împlini 61 de ani pe 26 ianuarie. Este unul dintre cei mai titraţi antrenori din fotbalul mondial. „The Special One“ este câştigător al Ligii Campionilor cu FC Porto (2004) şi Inter Milano (2010). De asemenea, „Mou“ a obţinut şi trofeului Europa League, cu Manchester United (2017).

Gazzetta dello Sport, citată de Agerpres, afirmă că Daniele De Rossi, fostul mijlocaş al lui AS Roma, este favorit să-l înlocuiască pe Jose Mourinho la conducerea tehnică a echipei italiene.

UPDATE: La câteva ore după ce l-a demis pe antrenorul portughez, AS Roma l-a confirmat în funcția de antrenor principal pe Daniele de Rossi. Acesta a jucat pentru echipa din capitala Italiei în perioada 2002-2019.

Citeşte şi: Alb-albaştrii ştiu că au un aliat puternic în meciurile cu Farul şi FCSB

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS