10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIanuarie „fierbinte” în Bănie: U Craiova înfruntă Farul și FCSB la revenirea campionatului

Ianuarie „fierbinte” în Bănie: U Craiova înfruntă Farul și FCSB la revenirea campionatului

Universitatea Craiova are parte de două meciuri dificile în ianuarie, la reluarea Superligii. Pe Ion Oblemenco vor sosi Farul Constanța și FCSB, în două meciuri care pot apropia echipa de prima poziție a clasamentului.

Oltenii vor disputa primul meci din 2024 pe 21 ianuarie, contra celor de la Farul, iar o săptămână mai târziu vor primi și vizita celor de la FCSB. Sunt două meciuri cu echipe aflate în lupta pentru titlu, motiv pentru care importanța lor este extremă.

Universitatea Craiova a încheiat anul pe locul 3, cu 34 de puncte, zece mai puțin decât FCSB. Prima adversară din 2024, Farul, se află pe locul 6 în clasament, cu 30 de puncte.

Ultima întâlnire directă dintre cele două a avut loc în decembrie 2023, în Cupa României, când Universitatea Craiova a câștigat cu 4-0. Ce-i drept, atunci Farul a folosit mai multe rezerve, echipa fiind eliminată deja din competiție.

În ceea ce privește partida de pe 21 ianuarie, oltenii au prima șansă la victorie – cota 2.20 la agențiile ce au fișat cotele la pariuri Liga 1, în timp ce succesul oaspeților este cotat cu 3.50.

În turul campionatului, Farul s-a impus cu 2-0, după un meci slab făcut de Universitatea Craiova. Iar ultimul succes acasă al oltenilor în campionat datează din septembrie 2022, o victorie cu 4-3 după o revenire spectaculoasă.

Universitatea Craiova are de luat o revanșă contra FCSB

Dincolo de faptul că meciul cu FCSB o poate apropia pe Universitatea Craiova de prima poziție în clasament, confruntarea de la finalul lunii ianuarie reprezintă și momentul potrivit pentru o revanșă a oltenilor. În prima parte a campionatului, oltenii au fost învinși de FCSB în Ghencea cu 3-0, după un meci foarte slab. De fapt, Universitatea Craiova are o serie de patru meciuri la rând fără victorie contra celor de la FCSB. Ultimul succes datează tot din septembrie 2022, când Craiova a câștigat cu 2-1 pe Ion Oblemenco. FCSB are însă trei victorii în ultimele patru deplasări de la Craiova și se anunță un meci dificil.

Va fi și un duel de la distanță interesant între trei dintre cei mai în formă jucători ai campionatului. Oltenii îl au Alexandru Mitriță, care a marcat 8 goluri în prima parte a sezonului și a tras în mare măsură echipa după el. De partea cealaltă, FCSB are primii doi golgheteri ai campionatului: Darius Olaru cu 10 reușite și Florinel Coman cu 9 reușite.

Cele două echipe, față în față

FCSB este echipa cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare din prima parte a campionatului. Roș-albaștrii au înscris 38 de goluri și au primit 20. De partea cealaltă, Universitatea Craiova a dat 31 de goluri și a încasat 23. FCSB are 8 meciuri fără gol primit, iar Universitatea Craiova are 7. 1.48 este media golurilor marcate de olteni în fiecare partidă, în timp ce la FCSB este de 1.81.

În medie, FCSB are nevoie de 27 de minute pentru a marca, iar Universitatea Craiova de 35 de minute. FCSB a avut 2 meciuri fără gol marcat în acest sezon, iar Universitatea Craiova 5.

Avantajul terenului propriu poate fi decisiv pentru Universitatea Craiova, în condițiile în care în cele 10 meciuri de acasă a câștigat 6, a remizat în 3 și a pierdut doar unul. FCSB are 11 partide în deplasare, din care a câștigat 7, a remizat 3 și a pierdut una, contra celor de la UTA Arad.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS