17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDan Petrescu s-a calificat cu Jeonbuk în optimile Ligii Campionilor Asiei

Dan Petrescu s-a calificat cu Jeonbuk în optimile Ligii Campionilor Asiei

Antrenorul român Dan Petrescu s-a calificat cu formaţia sud-coreeană Jeonbuk Hyundai Motors în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei. Formaţia sa a învins miercuri echipa thailandeză Bangkok United cu scorul de 3-2, pe teren propriu, la Jeonju, în ultimul său meci din Grupa F.

Oaspeţii au deschis scorul prin Wanchai Jarunongkran (‘4). Jeonbuk a egalat înainte de pauză, prin Seon-Min Moon (’42). Dong-Jun Leea reuşit o dublă în decurs de câteva minute (’76, ’78), asigurând victoria gazdelor. Thailandezii au mai înscris o dată, pe final, prin Rungrath Poomchantuek (’85).

Bangkok United, care era sigură de câştigarea grupei şi de calificarea în optimi, a ocupat primul loc, cu 13 puncte. Aceasta este urmată de Jeonbuk, 12 puncte, Lion City (Singapore), 6 puncte, Kitchee (Hong Kong), 4 puncte.

În optimile de finală, pe lângă câştigătoarele grupelor, s-au calificat şi cele mai bune trei echipe de pe locurile secunde din fiecare conferinţă, Jeonbuk fiind a doua ca punctaj între acestea. Sud-coreenii aveau nevoie de un singur puncte pentru a fi siguri de calificare.

Tragerea la sorţi pentru fazele eliminatorii (optimi, sferturi, semifinale) este programată pe 28 decembrie.

Citeşte şi: Ancelotti a devenit antrenorul lui Real Madrid cu cele mai multe victorii în Liga Campionilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS