18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLigile din Turcia, suspendate după agresarea arbitrului de la meciul echipei lui Moruţan

Ligile din Turcia, suspendate după agresarea arbitrului de la meciul echipei lui Moruţan

Federaţia Turcă de Fotbal a decis să suspende toate ligile după ce arbitrul care a oficiat meciul dintre Ankaragucu, la care joacă românul Olimpiu Moruţan, şi Rizespor, a fost agresat, luni, de mai mulţi bărbaţi. Printre aceştia s-a aflat şi preşedintele clubului Ankaragucu, informează Agerpres.

În teren, mijlocaşul Olimpiu Moruţan a marcat golul echipei Ankaragucu, care a terminat la egalitate cu Rizespor, 1-1, pe teren propriu, în etapa a 15-a campionatului de fotbal al Turciei. Românul deschisese scorul în minutul 14, cu un şut din afara careului. Rizespor a egalat la ultima fază a meciului, prin argentinianul Adolfo Gaich (’90+7). Ambele echipe au încheiat meciul în inferioritate numerică, fiind eliminaţi Ali Sowe (’51), respectiv Emir Han Topcu (’90+5).

Arbitrul a fost scos cu greu de pe teren

Conform imaginilor difuzate în direct la televiziune, conducătorul clubului din Ankara, Faruk Koca, a intrat furios pe teren în finalul meciului. Acesta l-a lovit puternic în figură pe arbitrul meciului, Halil Umut Meler. Căzut la pământ, arbitrul s-a ghemuit pentru a se apăra. În busculada creată a primit mai multe lovituri la faţă, aplicate de cel puţin doi bărbaţi, după toate probabilităţile suporteri ai echipei locale. Halil Umut Meler, cu ochiul stâng tumefiat, a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi a fost transportat la spital.

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a anunţat pe reţeaua de socializare X (Twitter) arestarea celor trei bărbaţi, între care preşedintele clubului Ankaragucu.

Federaţia turcă de fotbal (TFF) a decis „amânarea sine die” a tuturor meciurilor de campionat din toate ligile. Asta ca reacţie la acest incident care a scos în evidenţă spectrul violenţei în fotbalul turc.
„Condamnăm ferm atacul inuman împotriva lui Halil Umut Meler. Sperăm în restabilirea rapidă a preţiosului nostru arbitru“, a indicat Federaţia.

Halil Umut Meler (37 ani) este arbitru FIFA din 2017. Pe 28 noiembrie a condus meciul dintre Lazio şi Celtic, din Liga Campionilor.

S-a ales cu ochiul negru şi un traumatism cranian

Citat de agenţia de presă turcă Anadolu, medicul şef al spitalului Acibadem din Ankara, unde a fost transportat arbitrul, a indicat că acesta a suferit un traumatism cranian.
„Pronosticul său vital nu este afectat. Are o sângerare ochiul stâng şi o mică fisură în acel loc“, a detaliat dr. Mehmet Yurubulut.

Denunţând o „seară neagră“ pentru fotbalul turc, Asociaţia turcă a arbitrilor a îndemnat membrii săi să-şi exercite dreptul de retragere.

Altfel, luni, guvernul elen, a decis ca meciurile din campionatul de fotbal al Greciei să se dispute cu porţile închise până pe 12 februarie. Asta în încercarea de a opri violenţele care se produc în mod repetat în sportul grec.

Citeşte şi: Liga 2 | CSM Slatina şi-a stabilit planul de lucru pentru începutul anului 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS