20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPreliminarii CE U21 | România – Armenia 2-0. Baiaram, marcator

Preliminarii CE U21 | România – Armenia 2-0. Baiaram, marcator

Naţionala de tineret a României a obţinut prima sa victorie în Grupa E a preliminariilor Campionatului European Under-21 din 2025. Tricolorii s-au impus cu 2-0 (1-0) în fața echipei Armeniei, într-un meci susținut vineri seară, pe stadionul „Giuleşti“ din Capitală.

Golurile au fost marcate de Cătălin Vulturar (’37) şi Ştefan Baiaram (’79), ambele după cornere executate de Octavian Popescu.

În alte meciuri desfăşurate vineri în grupa României, Finlanda a dispus cu 4-1 de Albania, iar Elveţia a învins Muntenegru cu 4-2.

Clasament Grupa E: 1. Elveţia 6 puncte (golaveraj 6-3), 2. Albania 6 (6-7), 3. Finlanda 3 (5-3), 4. România 3 (4-3), 5. Muntenegru 3 (3-4), 6. Armenia 0 (1-5).

Etapa viitoare | marți, 17 octombrie – ora 15.30: Albania – Muntenegru; ora 18.00: România – Finlanda (la Sibiu), Elveția – Georgia.

România: Răzvan Sava – Alexandru Pantea, Cristian Ignat, Matei Ilie, Costin Amzar – Marius Corbu, Cătălin Vulturar, Constantin Grameni (’67, Ştefan Baiaram) – Adrian Mazilu (’57, Ştefan Pănoiu), Octavian Popescu (’82, Luca Mihai), Rareş Ilie (’57, Filip Ilie). Selecţioner: Daniel Pancu.

Armenia: Gor Matinian – Hamlet Mnatsakanian, Serghei Muradian, Erik Simonian, Aventis Aventisian (’77, Serob Galstian) – Tigran Avanesian, Edgar Piloian (’67, Eduard Bagrinţev) – Narek Alaverdian (’85, Levon Vardanian), Daron Iskenderian, Ghevorg Tarahcian – Karen Nalbandian (’67, Hamlet Minasian). Selecţioner: Narek Azatian.

Cartonaşe galbene: – / Tarahcian ’66, Bagrinţev ’90+3.
Au arbitrat: 
Robertas Valikonis – Vytenis Kazlauskas, Benas Kikutis; Kestutis Bartuskevicius (Lituania).

Daniel Pancu: „Am spart gheaţa! Sperăm ca victoria să fie o descătuşare“

Selecţionerul României U21, Daniel Pancu, a declarat că este bucuros pentru acest prim succes și speră ca lucrurile să stea la fel de bine în viitoarele dispute.

„Azi cel mai important a fost să obţinem cele trei puncte şi le-am obţinut. Sperăm toţi ca această victorie să fie o descătuşare. Suntem bucuroşi şi fericiţi, dar de acum gândurile noastre zboară către meciul de marţi, cu Finlanda. E o echipă mult mai bună decât Armenia. Am spart gheaţa după o perioadă lungă în care nu am câştigat, însă nu avem timp să ne bucurăm. Eu am fost nemulţumit de jucătorii care au venit de pe banca de rezerve la meciul cu Albania, însă azi a fost mult mai bine.

Ştefan Baiaram a intrat şi a marcat azi şi mă bucur. El a jucat şi în ultima victorie a naţionalei de tineret, cea cu Finlanda din urmă cu 1 an şi 7 luni. Deci a fost cu noroc“, a afirmat Pancu.

„Avem mare calitate în atac“

Daniel Pancu s-a arătat puţin nemulţumit de numărul mare de ocazii ratate de jucătorii săi.

„Sigur că sunt multe lucruri îmbucurătoare, mă refer la numărul ocaziilor. Există această lipsă de omogenitate, pentru că suntem pe repede înainte. Nu am avut o perioadă de acomodare cu jucătorii, decât cu cei pe care i-am avut la naţionala Under 20. Finalizarea este un motiv de nelinişte aşa pentru mine. Sunt puţin nemulţumit la acest capitol.

Aţi văzut şi la echipa naţională mare, vorbesc acum de fotbalistul român în general… Noi, în loc să fim foarte agresivi când trebuie să finalizăm, atunci apărem relaxaţi. Facem totul foarte bine până acolo. Iar azi, aţi văzut, adversarii au avut bară, e fotbal, se poate întâmpla orice. Tu ai 7 ocazii, dar dacă îţi dă gol ieşi din cursa calificării. Dar nu îmi fac probleme. Noi o să marcăm goluri pentru că avem mare calitate în atac, important e să nu primim“, a menţionat selecționerul echipei de tineret.

Citește și: Edi Iordănescu, după 0-0 cu Belarus: „Suntem pregătiți să suferim“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS