9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – FC Botoșani | Victoria, obligatorie pentru olteni

„U“ Craiova – FC Botoșani | Victoria, obligatorie pentru olteni

Universitatea Craiova și FC Botoșani se întâlnesc duminică, 1 octombrie, de la ora 15.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a din Superligă.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Botoșani!

Întâlnirea din Bănie va fi arbitrată de Rareș Vidican (Satu Mare). Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenții Ciprian Danșa (Satu Mare) și Mircea Orbuleț (București). Al patrulea oficial va fi Iuliana Demetrescu (Vâlcea).

Observator din partea CCA a fost desemnată Cristina Babadac (Reșița). LPF l-a desemnat supervizor pe Ștefan Popa (București).

Dragoș Bon: „Trebuie să ne mobilizăm!“

Bănia stă pe un „butoi de pulbere“ după remiza rușinoasă din Cupa României, 1-1 cu „celebra“ CS Tunari, așa că alb-albaștrii nu au decât varianta victoriei. Asta doar pentru a mai îndulci amărăciunea, că oricum pata neagră rămâne. O știe și antrenorul Dragoș Bon, care speră într-o mobilizare exemplară din partea tuturor.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Ne așteaptă o partidă dificilă. Nu traversăm un moment foarte bun. Nu este o perioadă plăcută și trebuie să ne mobilizăm, să luăm cele trei puncte și să ne reabilităm câtuși de puțin. Putem depăși această perioadă nefastă printr-un joc bun duminică și o victorie. Am urmărit echipa din Botoșani. Este o formație care se poziționează bine defensiv, nu riscă pe construcție, încearcă să practice un fotbal direct pe faza ofensivă. Trebuie să punem presiune din primul minut, pentru că jucăm acasă. Trebuie să începem agresiv, de sus, să ne atragem publicul de partea noastră.

Aceste rezultate nedorite din ultimele meciuri au nemulțumit și fanii. Ne dorim ca prin prestația din acest duel să-i atragem pe toți de partea noastră. Universitatea Craiova are nevoie de suporteri! Trebuie să concretizăm acțiunile pe care le avem și oportunitățile de gol. În majoritatea partidelor am irosit cu multă ușurință ocazii mari și, drept dovadă, nu am câștigat cele trei puncte. Trebuie să fim pragmatici, să tratăm 100% fiecare acțiune, să fim agresivi la finalizare“, a declarat Dragos Bon.

Nicușor Bancu: „Este o atmosferă tensionată“

Conștient de situația delicată în care se află echipa este și căpitanul Nicușor Bancu. Acesta speră ca Universitatea Craiova să aibă succes în disputa cu FC Botoșani și să-și mai îmbuneze fanii.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Va fi o partidă dificilă, ținând cont de meciurile slabe pe care le-am făcut în ultima vreme. Toată lumea avea alte așteptări cu Cluj și Tunari, dar am reușit doar două remize. Sper ca duminică suporterii să fie alături de noi, pentru că s-a văzut și la meciul cu Sepsi că, alături de ei, și în 10 oameni putem obține un rezultat bun. Am încredere că duminică putem obține victorie. Botoșani va veni aici după puncte, pentru că au nevoie. Orice echipă care vine la Craiova încearcă să câștige, dar noi sperăm să facem un meci bun și să câștigăm.

Este o atmosferă cât de cât tensionată, ținând cont de ultimele partide. Am vorbit cu colegii și trebuie să o scoatem la capăt. Nu putem continua așa. În primul rând, vreau titlul la Craiova, apoi mi-aș dori, tot pe plan personal, să mă calific cu naționala la EURO. Ar fi ceva senațional pentru mine“, a spus și Nicușor Bancu.

Dan Alexa: „Trebuie să găsim variante“

De partea cealaltă, antrenorul echipei FC Botoșani, Dan Alexa, speră într-un rezultat poitiv în Bănie.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Un meci foarte greu, prin prisma a tot ceea ce se întâmplă. Avem accidentați, o deplasare lungă, jucăm la limita celor 48 de ore. Un meci dificil, cu o echipă rănită: Universitatea Craiova. O echipă care caută victoria pentru că au probleme foarte mari. Îmi doresc să am măcar 17-18 jucători apți. La Drole lucrurile sunt clare. La Florescu e foarte greu să joace.

Trebuie să găsim variante, să mergem să suferim, să arătăm atitudine și să obținem maxim din jocul ăsta. Nu avem timp să ne plângem. Trebuie să fac niște schimbări în primul 11. E absolut necesar. Ne lipsește golul, ne lipsește jucătorul care să dea gol. Ducem de foarte multe ori mingea în careul advers, situații clare, dar nu dăm gol. Există riscul să intri într-o criză, să nu mai ai nici ocaziile astea și atunci ai o problemă foarte mare“, a spus Dan Alexa.

Superliga, etapa 11:

Vineri, 29 septembrie: Oţelul Galaţi – Dinamo 1-0.
Sâmbătă, 30 septembrie – ora 14.30: UTA Arad – FC Voluntari, Farul Constanţa – Sepsi 2-1.
Duminică, 1 octombrie – ora 15.00: Universitatea Craiova – FC Botoşani, ora 18.00: Hermannstadt – Rapid, ora 21.00: CFR Cluj – FCU.
Luni, 2 octombrie – ora 18.00: Poli Iaşi – Petrolul, ora 21.00: FCSB – U Cluj.

Clasament: 1. FCSB 25 puncte (golaveraj 22-9), 2. CFR Cluj 19 (19-11), 3. Rapid 18 (21-11), 4. Universitatea Craiova 18 (14-9), 5. Farul 15 (15-16), 6. Hermannstadt 14 (15-12), 7. Petrolul 14 (14-13), 8. Oţelul 14 (10-9), 9. Sepsi 12 (11-11), 10. FCU 12 (19-20), 11. U Cluj 11 (14-18), 12. Iaşi 10 (11-15), 13. Voluntari 10 (15-23), 14. UTA 8 (8-14), 15. Dinamo 8 (7-19), 16. Botoşani 6 (10-15).

Citește și: Sorana Cîrstea are parte de un traseu infernal la Beijing

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS