14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalU Cluj – Universitatea Craiova | Alb-albaștrii luptă, din nou, sub comanda lui Papură

U Cluj – Universitatea Craiova | Alb-albaștrii luptă, din nou, sub comanda lui Papură

U Cluj și Universitatea Craiova se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21.30, în Ardeal, într-o partidă contând pentru etapa a 10-a din Superligă.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu U Cluj!

Confruntarea de pe „Cluj Arena“ va fi arbitrată de Iulian Călin (Ștefănești). Acesta va fi ajutat la cele două linii de Radu Ghinguleac (București) și Mihai Marica (Bistrița). Al patrulea oficial va fi Florin Mazilu (Satu Mare).
VAR-ul va fi asigurat de Iulian Dima (București) și Andrei Moroiță (Ploiești).

Observator din partea CCA a fost desemnat Marcel Savaniu (Satu Mare). LPF l-a numit supervizor pe Ioan Mironaș (Piatra Neamț).

Ioan Ovidiu Sabău: „E foarte important să avem curaj“

Antrenorul formației U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a analizat echipa din Bănie și a afirmat că elevii săi au nevoie de curaj dacă vor să obțină ceva din acest joc.

„Ca de fiecare dată, ne așteaptă un meci important pentru mine ca antrenor și pentru jucători, public, club. E foarte important cum vom arăta la acest joc, cu un adversar care are jucători cu calitate. Dacă sunt lăsați, pot face diferența. Mă refer la Mitriță, Bancu, Ivan. Analizând adversarul am văzut calitățile lor, cum sunt organizați, cum vor juca. E foarte important ca noi să jucăm la valoarea pe care o avem, la nivelul nostru, pentru că și noi avem jucători foarte valoroși, care au calitate. E foarte important să avem curaj, să jucăm, să nu ne fie teamă, să nu fim timizi. Cred că jucătorii au personalitate.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Mă bucur foarte mult că a revenit la antrenamente Alex Chipciu. Cred că undeva la 60% – 70% s-a recuperat fizic. La fel, Dan Nistor este recuperat. Noi știm că avem jucători care luați individuali sunt foarte buni, însă la noi lipsește jocul de echipă. Nu ne regăsim încă.

Trebuie să găsim soluții în funcție de ce avem noi ca sistem de joc, ritmul unor jucători care au jucat destul de puțin. Dar cu aceste greutăți am reușit să câștigăm la Arad, un adversar foarte foarte greu. Atunci când pregătești foarte bine fiecare antrenament, fiecare meci, eu cred că se poate“, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Bon: „Sper ca valoarea echipei noastre să facă diferența“

De partea cealaltă a baricadei, directorul tehnic Corneliu Papură nu a vorbit despre meciul cu U Cluj, știut fiind faptul că nu este prea comunicativ. A făcut-o în schimb antrenorul principal Dragoș Bon, care mizează mult pe valoarea echipei sale.

„Ne așteaptă un meci de tradiție, un derbi studențesc. Va fi un joc dificil, pentru că jucăm în deplasare. Ei au un public cald, o peluză înfrățită cu Dinamo și e clar că nu ne vor primi prea bine. Sper ca valoarea echipei noastre să facă diferența și să câștigăm cele trei puncte. Acesta este obiectivul nostru.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Consider că U Cluj are în lot jucători importanți, de valoare, care au făcut parte din familia noastră. Am câștigat Cupa și Supercupa cu ei în teren, deci e clar că au valoare. De fiecare dată, aproape, când am întâlnit echipe cu foști jucători, am avut probleme. Sper ca de data asta să nu se mai întâmple și să câștigăm. Întotdeauna în sport e important să ai continuitate în rezultate. Ne dorim victoria, e important pentru noi să legăm rezultatele pozitive. Avem în compartimentul ofensiv jucători de mare calitate, Houri, Mitriță, Markovic, Koljic, Ivan etc. Toți pot face diferența oricând“, a punctat Dragoș Bon.

Vlădoiu: „Ne așteaptă o deplasare grea!“

Și fundașul Științei, Ștefan Vlădoiu, consideră că misiunea alb-albaștrilor nu va fi ușoară pe terenul celor de la U Cluj.

„Ne așteaptă o deplasare grea, cu o echipă care joacă bine în special pe teren propriu. Noi știm un lucru, că trebuie să obținem toate cele trei puncte și să practicăm un fotbal frumos. A fost o săptămână în care am muncit mult la antrenamente și încercăm să ajungem la ora jocului într-o formă cât mai bună. Le mulțumim fanilor pentru susținerea din meciul cu Sepsi, pentru că ne-au împins de la spate în momentele grele, în special după acea eliminare“, a spus și Ștefan Vlădoiu.

LPF: „Afacere studențească, istorie în spate“

Așa cum ne-a obișnuit, LPF a prezentat câteva statistici importante legat de duelul dintre U Cluj și Universitatea Craiova. Regăsim totul mai jos.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Clujenii sunt fără victorie în sezon actual din postura de gazde. Palmaresul acestora acasă cuprinde un rezultat de egalitate (1-1 cu  Dinamo) şi trei înfrângeri.

Șapte puncte a luat Universitatea Craiova din deplasare în ediţia curentă. Are victorii cu Dinamo şi Poli Iaşi și o remiză cu CFR Cluj.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori în principala competiţie internă. De trei ori s-au impus oltenii, iar o partidă s-a terminat la egalitate.
Cea mai recentă dispută directă a avut loc pe 5 noiembrie 2022, Universitatea Craiova – Universitatea Cluj 1-0, gol marcat de Alexandru Creţu (FOTO).

Mediile de vârstă:

U Cluj – 25 ani şi 4 luni.
Universitatea Craiova – 24 ani şi 7 luni.

27 de jucători a utilizat gruparea clujeană în ediţia curentă, Bogdan Mitrea fiind singurul integralist.
Oltenii s-au bazat pe 25 de fotbalişti, dintre care doar un debutant – Jasmin Kurtic.

Laurenţiu Popescu, portarul Universităţii Craiova, a prins de trei ori „Echipa etapei“ în primele nouă runde. Este o performanţă pe care o mai găsim doar în dreptul lui Jair Silva (Petrolul) şi Darius Olaru (FCSB).

Superliga – etapa 10:

Vineri, 22 septembrie: FCU Craiova – Oţelul Galaţi 0-2, Dinamo – Farul 0-2;
Sâmbătă, 23 septembrie – ora 14.30: FC Voluntari – Poli Iaşi, ora 18.45: FC Botoşani – UTA Arad, ora 21.30: „U“ Cluj – „U“ Craiova;
Duminică, 24 septembrie – ora 18.15: Petrolul – FC Hermannstadt, ora 21.00: Sepsi – FCSB;
Luni, 25 septembrie – ora 21.00: Rapid – CFR Cluj.

Clasament: 1. FCSB 21 puncte (15-5), 2. CFR Cluj 19 (18-8), 3. „U“ Craiova 17 (13-8), 4. Rapid 15 (18-10), 5. Petrolul 13 (14-13), 6. Sepsi 12 (8-4), 7. Hermannstadt 12 (13-10), 8. FCU 12 (19-18), 9. Farul 12 (13-15), 10. Oţelul 11 (9-9), 11. U Cluj 10 (13-17), 12. Voluntari 10 (14-21), 13. Dinamo 8 (7-18), 14. Iaşi 7 (9-14), 15. UTA 7 (6-12), 16. Botoşani 4 (8-13).

Citește și: FCU – Oțelul 0-2 / Gălățenii au „prins aripi“ fix în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS