22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – Sepsi | Alb-albaștrii promit reabilitarea

„U“ Craiova – Sepsi | Alb-albaștrii promit reabilitarea

Universitatea Craiova şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a din Superligă.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Sepsi!

Disputa din Bănie va fi arbitrată de Horațiu Fesnic, ajutat de asistenții Alexandru Cerei și Doru Lucaciu, toți din Cluj. Al patrulea oficial va fi Cătălin Buși, din Vâlcea.
VAR-ul va fi asigurat de Andrei Chivulete (București) și Marius Badea (Vâlcea).

Observator din partea CCA a fost desemnat Augustus Constantin (Vâlcea). LPF l-a numit supervizor pe Eduard Alexandru (Ploiești).

Reghecampf: „Suntem obligaţi să câştigăm“

Antrenorul Științei, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că formaţia sa, care traversează o situaţie neplăcută după înfrângerile cu Farul Constanţa şi FCSB, este obligată să câştige partida cu Sepsi.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Venim după o perioadă grea. Venim după un meci pierdut la Bucureşti, unde, din păcate, noi nu am avut atitudinea necesară să putem avea pretenţii să câştigăm punct sau puncte. Am jucat foarte slab şi este un prilej, în numele jucătorilor şi al meu, să cerem scuze fanilor. Vom întâlni un adversar care vine după o perioadă bună. Vom avea nevoie de toţi fanii, de suportul lor, chiar dacă am reuşit performanţa negativă să le stricăm o sărbătoare importantă (aniversarea de 75 de ani a clubului – n.r.).

Am reuşit să punem problemele la punct. Jucătorii şi-au dat seama că nu este OK drumul pe care am fost. Trebuie să schimbăm anumite lucruri, începând de la atitudine, de la devotamentul faţă de culorile clubului, lucruri pe care oamenii care iubesc această echipă doresc să le vadă la fiecare meci acasă sau în deplasare“, a declarat Reghecampf.

„Suntem într-o situație neplăcută“

Reghe a apreciat calitatea echipei Sepsi, dar consideră că nu mai este loc de greșeli.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Sepsi este un adversar care ne-a pus întotdeauna probleme. Va veni să câştige, care îşi doreşte să fie în play-off, să câştige trofee. Deci va fi un meci dificil, la fel ca celelalte două pe care nu am reuşit să le câştigăm. Vom reuşi să avem o altă atitudine, un alt joc şi să încercăm împreună cu fanii să câştigăm meciul. Suntem obligaţi, pentru că suntem într-o situaţie neplăcută! Nu ne-am închipuit că vom ajunge să pierdem două meciuri la rând, chiar dacă adversarii se numesc Farul şi FCSB“, a mai spus tehnicianul.

„Avem nevoie de mai multă seriozitate“

Tehnicianul s-a arătat încrezător în puterea jucătorilor săi de a-şi schimba atitudinea în meciul cu Sepsi.

„Cred că avem calitate în echipă şi putem pune probleme oricărei echipe. Sper să fie un alt meci. Am mare încredere în jucători, ştiu că nici ei nu sunt mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat şi cu siguranţă atitudinea lor mâine seară (sâmbătă – n.r.) va fi alta. Sunt sigur că având o atitudine pozitivă avem capacitatea să câştigăm meciul. Am analizat ultimele două partide pe care le-am pierdut şi nu am văzut foarte multe multe lucruri pozitive.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Din păcate în această pauză am avut mulţi jucători care au fost plecaţi. Acum avem jucători accidentaţi (Baiaram și Zajkov – n.r.) şi nu ştim care e perioada lor de refacere. Avem nevoie de mai multă seriozitate, de mai multă determinare, pentru că au calitate. Cei care sunt lideri trebuie să ia atitudine pentru că ei sunt cei care dictează în teren. Eu nu îmi fac probleme, ştiu foarte bine ce am la dispoziţie şi ce pot face aceşti jucători în momentul în care dau drumul la motoare“, a completat tehnicianul.

Alex Mateiu: „Va fi o altă față a echipei“

Mijlocaşul Alexandru Mateiu şi-ar dori „o răzbunare“ în partida cu Sepsi OSK, având în vedere înfrângerile suferite în ultimii ani.

„Va fi un meci dificil. Tot timpul am avut meciuri grele cu Sepsi, meciuri echilibrate. Sper să facem un meci bun şi să câştigăm. Trebuie să fie o răzbunare mâine, trebuie să câştigăm neapărat. Ne-am antrenat foarte bine, cu siguranţă va fi o altă faţă a echipei noastre“, a spus Mateiu.

Liviu Ciobotariu anunță că Sepsi vrea victoria

De partea cealaltă, antrenorul echipei Sepsi Sf. Gheorghe, Liviu Ciobotariu, a declarat într-o conferință de presă, pe care o puteți urmări în format video mai jos, că echipa sa este pregătită să facă un meci bun în Bănie.

Liviu Ciobotariu și Laurențiu Reghecampf se vor afla pentru a opta oară faţă-n faţă. Palmaresul precedentelor dueluri cuprinde patru victorii pentru Reghe, două succese pentru Ciobi şi o remiză.

Statistica LPF:

Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova va găzdui unul dintre cele mai interesante meciuri din acestă rundă: „U“ Craiova, neînvinsă pe teren propriu în ediţia actuală, şi Sepsi, singura echipă din campionat fără înfrângere în stagiunea curentă.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit de 18 ori în principala competiţie internă. De șapte ori s-au impus craiovenii, de șase ori au câştigat covăsnenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Mediile de vârstă: Universitatea Craiova – 24 ani şi 7 luni; Sepsi – 25 ani şi 9 luni.

24 de jucători au utilizat oltenii în ediţia curentă, dintre care doi sunt integralişti (L. Popescu, N. Bancu).
Gruparea covăsneană s-a bazat pe 22 de fotbalişti, 10 dintre ei fiind autohtoni.

În cazul în care va evolua contra Universităţii Craiova, Denis Ciobotariu va bifa a 100-a prezenţă în Superliga României.

Superliga, etapa 9

Vineri, 15 septembrie: UTA Arad – U Cluj 0-1, Dinamo – FCU Craiova 0-1;
Sâmbătă, 16 septembrie – ora 21.30: Universitatea Craiova – Sepsi OSK;
Duminică, 17 septembrie – ora 17.00: FC Hermannstadt – FC Voluntari, ora 19.15: Oţelul Galaţi – Rapid, ora 21.45: Farul – FCSB;
Luni, 18 septembrie – ora 18.30: Poli Iaşi – FC Botoşani, ora 21.30: CFR Cluj – Petrolul.

Clasament: 1. FCSB 18 puncte (14-5), 2. CFR Cluj 16 (17-8), 3. Rapid 14 (18-10), 4. „U“ Craiova 14 (11-7), 5. Petrolul 13 (14-12), 6. Sepsi 12 (7-2), 7. FCU 12 (19-18), 8. Voluntari 10 (13-18), 9. U Cluj 10 (13-17), 10. Hermannstadt 9 (10-9), 11. Farul 9 (11-14), 12. Dinamo 8 (7-16), 13. Oţelul 7 (7-9), 14. UTA 7 (6-12), 15. Iaşi 6 (8-13), 16. Botoşani 3 (7-12).

Citește și: Dinamo – FCU Craiova 0-1 / Inspirația și execuția lui Baeten au făcut diferența

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS