22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIordănescu: „Sunt pregătit să jucăm și, după ultima etapă, să mergem la EURO!“

Iordănescu: „Sunt pregătit să jucăm și, după ultima etapă, să mergem la EURO!“

România a obținut trei puncte importante la partida cu Kosovo, scor 2-0, din preliminariile pentru EURO 2024 și continuă lupta pentru locul al doilea în serie. În acest moment, „tricolorii” ocupă a doua poziție în Grupa I, cu 12 puncte, la două puncte în urma Elveției.

La finalul meciului, Edi Iordănescu a declarat că este mulțumit de prestația elevilor săi și a dezvăluit ce așteptări are de la următoarele meciuri ale echipei naționale. Totodată, selecționerul a explicat cum a trăit momentele de întrerupere a partidei, dar și penalty-ul ratat de Stanciu.

Felicit echipa pentru tot ce a făcut în seara asta, că s-a pus suflet, că a fost atitudine, că băieții au avut capacitatea de a trece peste momentul greu de după Israel. Nu e ușor pentru ei, avem nevoie de un alt suport, o altă încredere. Avem nevoie ca lumea să rămână lângă noi și atunci când o mai dezamăgim. Băieții s-au implicat total. Sunt lucruri pe care le vreau îmbunătățite, dar acum au contat doar cele trei puncte.

Mi-aș dori ca fotbalul românesc să propună cât mai multe soluții, dar am mers pe continuitate, pe omogenitate. E adevărat că băieții trebuie să facă eforturi și să se impună la nivel de cluburi. Începusem destul de ok, cu inițiativă, voiam un ritm mai ridicat și mai mult acces în zona trei, dar per total, aveam control. Kosovo a avut două ocazii, dar una a plecat după un aut al nostru foarte greșit gestionat și a doua după o neinspirație a lui Burcă, dar nu îl putem condamna.

„Era cea mai mare frustrare posibilă“

Au fost niște momente unice, e prima dată când stau peste 30 de minute cu echipa. Nu știam cum să ne pregătim, nu aveam nici cea mai mică informație despre când se va relua jocul. Era cea mai mare frustrare posibilă să riști să ratezi calificarea la masa verde. Nu știam când să repornim încălzirea, când să îi scoatem afară. Erau temători că nu se reia jocul, dar dacă am câștigat, înseamnă că lucrurile au fost bine gestionate.

Am avut puțină teamă, dar nu îmi place să vorbesc despre asta. În vocabularul meu nu trebuie să existe cuvântul ăsta. E bine că s-a terminat cu bine. Contează că banca a intrat bine, că am câștigat, iar peste mai puțin de trei săptămâni suntem din nou împreună. Toate schimbările au fost exclusiv ofensive. Burcă a fost schimbat din două motive, că avea galben și era expus, iar în al doilea rând că l-am forțat pe Screciu, l-am coborât o linie și aveam nevoie de mai multă construcție. A fost o decizie tactică. Sunt pregătit să jucăm și, după ultima etapă, doar să mergem la EURO. Contează să fim acolo”, a declarat Edi Iordănescu la finalul meciului.

Citește și: România – Kosovo 2-0 final / Ne târâm spre EURO! Gură mare de oxigen pentru tricolori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS