13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIordănescu mută: „Vor fi schimbări cu siguranţă în meciul cu Kosovo“

Iordănescu mută: „Vor fi schimbări cu siguranţă în meciul cu Kosovo“

Naţionala României îşi uneşte puterile pentru următorul asalt către Euro 2024. România – Kosovo e meciul care ne poate păstra pe locul 2, poziţie care duce automat la competiţia supremă ce va avea loc la anul, în Germania. Partida este programată marţi, de la ora 21.45 şi va fi transmisă în direct pe Antena 1.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a afirmat, luni, că se aşteaptă în partida cu selecţionata Kosovo, din preliminariile EURO 2024, la un joc şi mai dificil decât cu Israelul.

„Vor fi schimbări cu siguranţă în meciul cu Kosovo. Câte vor fi… îmi este greu să spun, acum nu sunt sută la sută decis. Avem nevoie şi de energie, nu mai contează numele, contează să putem să alergăm, să ne angajăm, să putem să câştigăm dueluri, pentru că aici va fi o confruntare şi fizică, nu numai tehnică. Vă spun cu sinceritate că aşteptăm un joc şi mai dificil decât am avut cu Israelul.

Kosovo are în componenţă jucători în toate competiţiile europene. Ei joacă meci de meci, sunt prezenţi peste tot, sunt jucători competitivi şi vin să îşi joace ultima carte. Are un joc complex, poate să ducă şi un joc de angajament, pentru ca au putere, au forţă, joacă în campionate puternice, unde trebuie să fii peste anumiţi parametrii. Dar în acelaşi timp au şi o echipă care are foarte multe mijloace tehnice, are jucători cu calitate tehnică. Mai mult decât atât, vin la ‘totul sau nimic’, ceea ce va face să fie determinaţi la maximum”, a declarat Iordănescu, citat de FRF.

„Trebuie să ne ridicăm nivelul“

Selecţionerul s-a declarat conştient de situaţia în care se află naţionala României, fiind nemulţumit de jocul prestat în partida cu Israel.

„Suntem din nou în faţa unui moment important, în faţa unui joc foarte important în economia clasamentului şi a obiectivului pe care îl avem. Suntem foarte conştienţi de situaţia în care ne aflăm, accept realitatea. Suntem foarte conştienţi că trebuie să ne ridicăm nivelul. Ne-am dorit toate cele trei puncte cu Israelul, am făcut o primă repriză în care în linii mari nu pot să mă declar nemulţumit, după care repriza a doua am gestionat-o prost şi ceea ce s-a întâmplat după primirea golului nu trebuia să se întâmple.

În primul rând, mental am coborât, ne-am pierdut reperele. Totuşi, rămânem pe un loc calificabil, suntem neînvinşi. Avem cea mai bună apărare… sunt elemente în jurul cărora trebuie să construim, să credem. Sunt lucruri care sunt îmbunătăţite în comparaţie cu trecutul şi trebuie să mergem cu încredere înainte, dar trebuie să fim conştienţi că avem multe de corectat şi de îmbunătăţit“, a adăugat Iordănescu

Iordănescu: „Cred foarte tare în destin“

În ceea ce priveşte criticile apărute în spaţiul public după partida cu Israelul, Iordănescu a spus că le respectă, fiind totodată sigur că România va reuşi să rezolve ecuaţia calificării dacă va rezolva partea care ţine de exprimarea în teren.

„Nu vreau să analizez criticile, analiştii au dreptul lor. Lumea îşi dă cu părerea, are dreptul la o opinie, eu ştiu să respect tot. Trebuie să fiu foarte conectat, dar trebuie să mergem înainte, să adunăm puncte. Stăm foarte bine în afara terenului, suntem foarte uniţi, suntem disciplinaţi, lucrurile sunt bune şi în procesul de pregătire. Din păcate, în teren lucrurile nu sunt bune, nu sunt OK, în clasament sunt OK. Dacă reuşim să rezolvăm partea de exprimare şi să avem mai multă încredere şi să fim mai hotărâţi, cu siguranţă că putem rezolva ecuaţia calificării.

Toţi am convenit că nu jucăm ceea ce trebuie, ceea ce pregătim. E acelaşi curent împotriva mea, s-a mai atenuat, a repornit. Trecem şi prin furtună dacă e nevoie ca să fim la European. Eu cred foarte tare în destin şi cum lucrez, pentru asta cred că nimic nu va veni de la sine. Trebuie să muncim, să ne batem şi să te pui şi în momentele dificile. Pentru mine obiectivul este să rămânem pe loc calificabil”, a mai spus Edward Iordănescu.

Citeşte şi: România – Kosovo, marţi, ora 21.45 / Duelul care ne arată la ce nivel suntem

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS