15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U21 - Spania U21 0-3 / „Colosul“ iberic i-a făcut „mici“ pe tricolori

România U21 – Spania U21 0-3 / „Colosul“ iberic i-a făcut „mici“ pe tricolori

România U21 a debutat cu un eșec la Campionatul European U21, 0-3 cu Spania, pe stadionul „Ghencea“. Ibericii au demonstrat o superioritate categorică și nu au lăsat în niciun moment impresia că pot avea vreo problemă în fața României. De partea cealaltă, elevii lui Săndoi și-au arătat limitele în fața unei echipe pline de vedete, de jucători tineri care deja s-au impus și impresionează la echipele puternice din LaLiga și nu numai.

45 de minute de egalitate cu cvintupla campioană europeană

Dacă la adresa jocului din prima repriză al României din Elveția au fost multe comentarii negative, despre primele 45 de minute ale juniorilor lui Săndoi cu Spania putem spune că a fost greu de privit. La capitolul ofensivă am excelat doar în imaginație, iar puținele momentele în care am trecut în jumătatea adversă de teren au făcut ca spectatorii prezenți la meci să crească nivelul decibelilor din stadion, cu speranța că poate „pică“ ceva.

De lăudat nu este nici Spania, care, pe lângă posesia zdrobitoare (76%), nu prea a contat nici ea în atac. Pe poartă nu s-a tras niciun șut, au fost doar câteva încercări ratate spre buturile lui Popa. A avut parte, totuși, și de o ocazie monumentală, poate chiar ratarea acestui campionat European. Ruiz a avut golul de 1-0 în picior pe finalul reprizei, dar, cu poarta goală și la doar șase metri în fața lui, a trimis nesperat pe lângă bara din dreapta. După 45 de minute, România era egala unei campioane europene. Chiar de 5 ori!

Doar o chestiune de timp până veneau golurile

Nu sunt foarte multe momente în istoria naționalei U21 când putem spune că am fost dominați copios de un adversar așa cum s-a întâmplat cu Spania. Selecționata iberică a făcut, efectiv, tot ce a vrut cu mingea la picior pe „Ghencea“ și a lăsat impresia că nu poate avea adversar în acest turneu. Aproape 80% posesie din primul și până în ultimul moment, incursiunile pe flancuri și cursivitatea paselor au făcut ca golurile să apară, evident, în poarta României. Prima lovitură a venit în minutul 55, de la Baena. Apoi, în 62, Miranda a dublat avantajul, după ce defensiva românească a fost făcută șah-mat.

Chiar dacă victoria era ca și asigurată, Spania a continuat ofensiva și demonstrația de manual! Ruiz l-a luat la țintă pe Popa în două rânduri, în timp ce șutul lui Oroz a lovit bara, iar mingea s-a plimbat pe linia porții până când a fost respinsă de un fundaș român. Au fost și mici încercări de pătrundere și de atac al naționalei noastre, dar Markovic nu a reușit să găsească finalizarea ideală. Tabela a mai fost modificată până la ultimul fluier, după ce în minutul 90+4, la ultima fază, Gomez a punctat din lovitură liberă.

Chiar și în aceste condiții, după un 0-3 categoric, România încă nu a pierdut nimic, pentru că am întâlnit, practic, cel mai valoros adversar al grupei, poate chiar al turneului. Din următoarele dueluri, cu Ucraina și Croația, ne vom putea da seama unde ne situăm și dacă putem emite pretenții la cel mai mic gând de un viitor frumos al fotbalului românesc!

România U21: Popa – Pantea, Racovițan, Dican, Borza – Ișfan (85, Țicu), Albu, Pitu (65, Lixandru) – L. Munteanu (72, Mazilu), Bîrligea (65, Markovic), Oct. Popescu (65, Petrila). Selecționer: Emil Săndoi.

Spania U21: Tenas – Martinez, Paredes, Pacheco, Miranda – Blanco, Alex Baena (74, Veiga) – Rodri (82, Riquelme), Sancet (74, Oroz), Sergio Gomez – Abel Ruiz (86, Camello). Selecționer: Santi Denia.

În urma rezultatelor din prima etapă a grupei, Spania și Ucraina au acumulat câte trei puncte și sunt primele în serie. România și Croația au rămas fără punct. Pentru tricolori vor urma două zile de pauză, iar sâmbătă, de la ora 19.00, duelul cu Ucraina.

Citește și: E talentat, are viteză, dar şi ghinion! Cât va lipsi Mihăilă după accidentarea de luni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS