18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPeste Prut s-a scris istorie! Moldova a revenit uluitor în duelul cu Polonia

Peste Prut s-a scris istorie! Moldova a revenit uluitor în duelul cu Polonia

Republica Moldova a reușit un rezultat istoric în preliminariile EURO 2024. Naţionala de peste Prut a reuşit o victorie neaşteptată în faţa Poloniei, cu scorul de 3-2 (0-2), marţi seară, la Chişinău.

Rezultatul este cu atât mai surprinzător cu cât formația pregătită de Fernando Santos l-a avut pe teren inclusiv pe starul Robert Lewandowski, iar la pauză tabela arăta un dezavataj de două goluri pentru Moldova.

Prima parte a întâlnirii a adus reușite din partea lui Milik (12) și a lui Lewandowski (34), iar ce s-a întâmplat în partea a doua a fost de-a dreptul inexplicabil. Gazdele au redus din diferenţă prin Ion Nicolaescu (48), iar pe final au reuşit să mai înscrie de două ori, prin Nicolaescu (79) şi Vladislav Baboglo (85). De menţionat că Moldova nu a tras vreun șut spre poartă în primele 45 de minute.

Portarul Dorin Răilean (Unirea Dej) a fost integralist, Vitalie Damaşcan (FC Violuntari) a fost schimbat la pauză cu Virgiliu Postolachi (UTA), iar portarul Dumitru Celeadnic (Poli Iaşi) a fost rezervă.

Victoria cu Polonia le dă speranțe celor din Republica Moldova că se pot califica la turneul final. După 4 partide, Moldova are 5 puncte și ține aproape de Cehia și Albania. Pe lângă victoria cu Polonia, Moldova mai are două egaluri, scor 1-1 cu Insulele Feroe și scor 0-0 cu Cehia, ambele acasă. Singura înfrângere a venit în Albania, scor 0-2.

Citeşte şi: Începe EURO U21 2023! România debutează cu „gigantul“ Spania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS