16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalGata vacanţa, să pregătim sezonul! Alb-albaştrii au trecut vizita medicală

Gata vacanţa, să pregătim sezonul! Alb-albaştrii au trecut vizita medicală

Universitatea Craiova îşi reia activitatea în vederea susţinerii noului sezon din Superligă. Primul pas a fost făcut deja. O parte a lotului Științei a efectuat în această dimineață vizita medicală, la Policlinica Sportivă. Restul jucătorilor vor trece pe la medici mâine dimineaţă. Apoi, în jurul orei 11.00, se va pleca într-un stagiu de pregătire în Bulgaria până în data de 6 iulie. Cât despre partidele amicale, acestea s-au stabilit și vor fi anunțate în curând.

Vacanţă cam scurtă, dar acum să înceapă treaba

Optimismul a primat în rândul jucătorilor care au susţinut probele fizice în faţa medicilor. Singura problemă a fiecăruia a fost vacanţa scurtă de care au avut parte. De asemenea, Alexandru Creţu a vorbit, pe scurt, şi despre plecările din rândul echipei.

„Am început de câteva zile antrenamentele. Acum am trecut vizita medicală, iar de mâine ne aşteaptă un cantonament în Bulgaria. Ne pregătim pentru următorul sezon, care sigur va fi mai greu decât acesta. Vacanţa a fost prea scurtă, având în vedere că muncim un an şi avem doar câteva zile de relax. Scuze nu prea avem cum să căutăm, suntem vinovaţi cu toţii. Aşteptăm să vedem ce urmează. Cam cu toţi colegii am discutat, ne-am luat la revedere de la ei, dar asta face parte din fotbal. Unii vin, alţii pleacă, deci mergem înainte. Mi-am revenit, am avut o problemă, dar sunt sănătos şi pregătit de muncă. Vom vedea cum începem campionatul. Suntem o echipă mare şi vom lupta pentru a ne îndeplini obiectivele. Am văzut meciul României şi m-am bucurat pentru rezultat. Nu ştiu câţi mai credeam în minutul 89, dar s-a întâmplat. Ăsta e fotbalul, de asta e frumos“, a declarat Alexandru Creţu.

Ivan: „Sperăm să ne întoarcem mai puternici“

Un alt fotbalist al Ştiinţei, Andrei Ivan, speră ca fiecare jucător în parte să se întoarcă din cantonament mai puternic.

„Ne-am reunit, am început tare, cu antrenamente grele. Plecăm în cantonament şi sperăm să ne întoarcem mai puternici. Vacanţa a fost scurtă, dar şi tristă pe de o parte. Ne-a părut rău că nu am câştigat cu Sepsi, ca să participăm în Conference League, dar poate aşa a vrut Dumnezeu, să ne focusăm doar pe campionat. Ne axăm pe titlu şi pe Cupă. Nu mi-a venit nicio ofertă momentan, dar sunt pregătit pentru orice. Am 26 de ani, vreau titlul cu Universitatea, dar să vedem care e viitorul meu. Sunt bucuros pentru rezultatul României din Elveţia. Îmi pare rău pentru accidentarea lui Vali, dar e un caracter puternic şi va trece peste asta“, a spus şi Andrei Ivan.

Bancu: „Concurenţa cu Ndong este benefică

La rândul său, Nicuşor Bancu a menţionat că încearcă să fie 100% din punct de vedere fizic odată cu startul noului campionat. Totodată, fundaşul Ştiinţei a salutat concurenţa cu Ndong şi a adăugat că-şi doreşte să revină la echipa naţională.

„Din fericire sunt bine. Am început să mă antrenez cu băieţii, lucrez şi separat pentru a fi 100% cu genunchiul. În fiecare zi lucrăm intens şi sperăm să fim la capacitate maximă la startul sezonului. Mi-e dor şi de un meci amical, nu mai vorbim de oficial. Doar să joc, pentru că de 7 luni sunt accidentat şi vreau să revin pe teren. Şanse sunt să intru din prima etapă, dar rămâne de văzut ce va fi în cantonament. Sper să fiu bine cu piciorul şi să nu apară şi alte probleme. Concurenţa cu Ndong este benefică. Mă bucur că şi-a făcut datoria în lipsa mea, iar acum mister va decide ce se întâmplă. Până la urmă, care este mai bun şi mai în formă să intre pe teren. Important e să fie pe fiecare post dublură, pentru că aşa ne dezvoltăm şi noi.

Eu am vorbit cu Mitriţa dinainte, abia aşteptam să vină şi să refacem banda stângă. O să ne ajute mult, este un plus pentru noi. Au plecat jucători, nu prea au venit în schimb, dar sperăm ca cei din conducere să ne mai aducă câteva ajutoare, pentru că e nevoie. Sunt muţi copii la antrenament şi se simte asta. Am văzut meciul naţionalei, m-am bucurat şi sper să revin şi eu acolo. În primul rând trebuie să joc aici, că nu am mai făcut-o şi, dacă sunt bine la Craiova, cu siguranţă voi fi chemat şi la lot“, a încheiat Nicuşor Bancu.

Citeşte şi: Mihăilă, atac direct la fani şi critici: „Dacă aveți alții, de ce nu-i chemați la naţională?“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS