14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIordănescu: „Putem reveni în elita fotbalului! Am venit în Elveţia după puncte“

Iordănescu: „Putem reveni în elita fotbalului! Am venit în Elveţia după puncte“

Elveţia şi România se vor întâlni azi, de la ora 21.45, în cadrul rundei a patra a preliminariilor pentru EURO 2024, pe Stadionul „Swissporarena” din Lucerna.

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale a României, a susținut o conferință de presă premergătoare meciului cu Elveția. Acesta le-a promis românilor că echipa națională va da totul pe teren contra Elveției.

Suntem conștienți de calitatea adversarului de luni. Este o echipa de calitate, cu jucători de mare calitate. Au un antrenor experimentat. Elveţia e o echipa prezentă mereu la turneele finale. Sunt convins că Elveția este în TOP 6 naționale din Europa și probabil în TOP 4 atunci când vorbim despre organizarea jocului. Dar am venit aici cu personalitate, cu o mentalitate și jucătorii au potențial. De asemenea, avem dorința de a reveni în elită fotbalului. Credem în noi și fiți siguri că am venit aici să ne luptăm și să luăm punct sau puncte.

„Vom afișa o mentalitate bună!“

Talentul încă e prezent, potențialul e prezent. Avem câțiva jucători foarte experimentați. Unul dintre ei este chiar lângă mine (n.r. Nicolae Stanciu), căpitanul nostru, are un CV foarte bun, cu o mulțime de experiență și trofee câștigate. Avem și jucători tineri care vin din spate. Dar dacă nivelul nostru nu este cel pe care ne așteptăm să îl avem, asta înseamnă că nu am făcut ceva bine. E poveste complexă. Dar sunt convins că vom afișa o mentalitate bună, dorința de lupta și cred că echipa poate să își arate potențialul. În acest moment nu avem jucători la marile echipei ale Europei, așa cum are adversarul, dar sunt sigur că avem potențialul de a ajunge la cluburi mai bune și sunt convins că jucătorii noștri vor înțelege asta și se vor lupta pentru viitorul lor”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Citeşte şi: Probleme cu fundașii, convocare de urgență! Edi a luat un jucător de la U21

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS