24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalKosovo – România 0-0 / Iordănescu: „Felicit echipa, un punct câștigat cu sacrificiu!“

Kosovo – România 0-0 / Iordănescu: „Felicit echipa, un punct câștigat cu sacrificiu!“

„Tricolorii” au obținut un punct din deplasarea dificilă de la Prishtina după un 0-0 muncit cu naționala de pe locul 107 din lume, și anume Kosovo.

După ultimul fluier al meciului, selecționerul Iordănescu a vorbit despre remiza obținută de jucătorii săi, pe care i-a felicitat pentru modul în care s-au descurcat pe un teren extrem de dificil. 

Un punct câștigat, muncit, cu mult sacrificiu și caracter. Nu pot decât să felicit echipa. Băieții s-au angrenat într-un joc de luptă. E un rezultat important împotriva unei contracandidate care are de recuperat o anumită distanță față de noi. Am gândit jocul pentru trei puncte, dar conștienți că avea să fie un meci dificil. Ce s-a întâmplat de când am ajuns aici, inclusiv cu furtuna de ieri….. Vă spun cu sinceritate că am schimbat trei jucători pentru a ne adapta la condițiile de joc.

Am făcut și o modificare la pauză, am întors triunghiul de la mijlocul terenului. L-am vrut pe Stanciu mai aproape de Pușcaș, dacă am reușit să atragem acest punct muncit înseamnă că am avut un punct muncit. Cu tot respectul pentru gazde, mi s-a părut că nu s-au făcut eforturi cu adevărat pentru a rezolva. S-a intrat doar cu două ore înainte, puține persoane, puteau găsi soluții, să pună o folie pe teren, lucruri pe care nu le-am putut controla“, a declarat selecționerul României. 

„România a arătat caracter“

Rămânem cu o seară în care echipa a arătat că are caracter, că știe să sufere. Parcă e blestem la fundașii stânga, avem probleme mari, nu e ușor să pierzi jucător în prima repriză. Am improvizat din nou, dar asta este, nu poți controla totul. Cei care nu au intrat am simțit că au fost alături de echipă. 

Îl felicităm pe Horațiu Moldovan, a arătat stăpânire de sine și a avut intervenții bune. Am avut și noi momentele noastre periculoase. Hai să fim alături de națională, să ne uităm și la partea bună. Venim după opt ani de secetă, au fost și lucruri mai puțin bune. Sper să fim inspirați cu Elveția, să găsim cele mai bune soluții. Denis a avut probleme musculare, dar mai mult decât atât, am considerat că George poate fi o soluție mai bună pe un astfel de teren. Am avut ceva rețineri și emoții să îl expun pe Ianis pe terenul ăsta după accidentarea avută, mi-a plăcut că a intrat bine în joc”, a mai spus Edward Iordănescu.

Citește și: Kosovo – România 0-0 final / Nici rău, nici bine, iar calificarea încă se joacă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS