29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUTA Arad – FCU Craiova | Puncte importante și la ultima strigare

UTA Arad – FCU Craiova | Puncte importante și la ultima strigare

Formațiile UTA Arad și FCU Craiova se întâlnesc astăzi, de la ora 20.00, pe stadionul „Francisc Neuman“, într-un meci din cadrul etapei a 9-a, ultima din play-out-ul Superligii.

Disputa  va fi arbitrată de Andrei Florin (Târgu Mureș), ajutat la cele două linii de asistenții Ferencz Tunyogi (Zalău) și Ionel Dumitru (Gherghița). Al patrulea „cavaler“ este Cătălin Buși (Vâlcea).

Descoperă oferta Superbet pentru partida cu UTA Arad!

VAR-ul va fi asigurat de Cătălin Popa (Pitești) și Ciprian Danșa (Satu Mare).

Observator pentru arbitraj va fi Nicolae Grigorescu (Timișoara). LPF l-a desemnat supervizor pe Viorel Ilinca (Pitești).

Mititelu, preocupat mai mult de schimbări

Adrian Mititelu, patronul echipei FCU Craiova, a încheiat anul așa cum și-a obișnuit suporterii, cu schimbări și controverse. În urmă cu câteva zile a anunțat că se „leapădă“ de Nicolo Napoli și că îl aduce antrenor principal pe necunoscutul portughez Joao Janeiro. Întrebat despre plecarea italianului, patronul lui FCU nu a dorit să explice decizia, dar i-a asigurat pe fani că nu va exista o a 10-a numire a acestuia.

Ce nu v-a convenit la Nicolo Napoli? Cu lotul avut la dispoziție a obținut mai mult decât suficient“, a fost una dintre întrebările primite pe Facebook de Adrian Mititelu.

Dacă ți-aș răspunde, ar însemna să produc multă tristețe, așa mai bine mă abțin“, a răspuns „Ajică“.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

După 6-7 etape, revine Napoli“, a replicat un alt suporter, iar Adrian Mititelu a intervenit:

Nu o să revină, să-l mai angajeze și alții, eu mi-am făcut datoria față de el. De 10 ani sunt singurul lui angajator“, a punctat patronul echipei FCU.

Cât despre meciul cu UTA, liniște și pace. Clubul patronat de Mititelu nu a mai organizat de etape bune conferințe de presă premergătoare partidelor din Superligă.

Mircea Rednic: „Cer ca arbitrajele să fie corecte!“

Antrenorul formației UTA, Mircea Rednic, a anunțat că nu va menaja din jucători în perspectiva barajului de rămânere în Superligă și că vrea victoria.

„Va fi un meci greu, ținând cont și de situația noastră. Este ultimul meci din play-out și îmi doresc să terminăm neînvinși de când am venit eu la echipă. Avem și ușoare probleme de lot. Nu sunt fan Mititelu, sunt prieten cu el, dar nu are nicio legătură una cu alta. Și vedeți că a anunțat că se va schimba antrenorul. Din informațiile mele portughezul va veni la meci și e clar că jucătorii se gândesc să-l impresioneze. Nu m-am gândit să facem egal. Noi mergem la victorie dacă vrem să obținem cel puțin un egal. Eu îmi doresc să facem un meci bun ținând cont că jucăm acasă, într-o atmosferă superbă. Publicul va fi un atu pentru noi în acest meci. Voi băga cei mai buni jucători, nu mă gândesc la baraj“, a spus Rednic într-o conferință de presă.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Obiectivul meu este să salvez echipa de la retrogradare, direct sau la baraj. Acum suntem 100% la baraj și nu mă tem. Spun că e diferență între prima ligă și Liga 2, dar asta nu înseamnă că deja meciurile sunt jucate și că ești sută la sută sigur că o să rămâi în Superligă. Se joacă, e ambiție. Cu Dinamo e altceva, pentru că au în spate un public deosebit, care creează o atmosferă bună, vedem. Eu sunt antrenor acum la UTA și mă interesează UTA. Dar sper să nu jucăm cu Dinamo. Nu mi-e frică, eu doar cer ca arbitrajele să fie corecte“, a mai spus Mircea Rednic.

LPF: Obiective diferite

LPF a oferit câteva date statistice legate despre duelul UTA – FCU.

Patru victorii şi trei partide pierdute este palmaresul înregistrat de arădeni pe prima scenă în 2023. De partea cealaltă, craiovenii au un singur succes în precedentele șase deplasări din campionat, 3-1 cu Universitatea Cluj. În rest au trei rezultate de egalitate şi două înfrângeri.

În sezonul regulat 2022-2023, UTA a luat patru puncte dintre cele șase puse în joc, victorie cu 2-1 pe teren propriu şi remiză în deplasare, scor 1-1.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

La nivelul băncilor tehnice, se vor duela cei mai în vârstă antrenori, Mircea Rednic (născut în aprilie 1962), respectiv Nicolo Napoli (născut în februarie 1962). Aceştia s-au mai întâlnit în pricipala competiţie internă de opt ori. De două ori a câştigat Rednic, de trei ori s-a impus Napoli, iar alte trei jocuri s-au terminat la egalitate.

Nicolo Napoli este neînvins în duelurile cu arădenii din Superliga României. Palmaresul tehnicianului italian cuprinde trei victorii şi două remize.

Mediile de vârstă: UTA Arad – 26 de ani; FCU – 24 ani şi 7 luni.

Superliga, play-off, etapa 9:

Sâmbătă, 20 mai – ora 20.30: Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj.
Duminică, 21 mai – ora 21.00: Farul Constanţa – FCSB.
Luni, 22 mai – ora 20.30: Rapid – „U“ Craiova.

Clasament: 1. Farul 47 puncte (golaveraj 17-10), 2. FCSB 46 (12-7), 3. CFR Cluj 39 (8-11), 4. „U“ Craiova 37 (12-11), 5. Rapid 35 (10-16), 6. Sepsi 26 (8-12).

Superliga, play-out, etapa 9 (ultima):

Vineri, 19 mai – ora 17.30: AFC Hermannstadt – U Cluj; ora 20.00: Chindia Târgoviște – FC Voluntari, FC Argeş – Petrolul Ploieşti, UTA Arad – FCU Craiova.
Sâmbătă, 20 mai – ora 14.45: FC Botoșani – CS Mioveni.

Clasament: 1. FCU 35 (12-6), 2. Petrolul 34 (9-6), 3. Voluntari 33 (15-9), 4. Hermannstadt 31 (9-5), 5. U Cluj 30 (10-8), 6. Botoşani 28 (5-4), 7. UTA 25 (9-8), 8. Chindia 22 (5-10), 9. Argeş 21 (7-11), 10. Mioveni 11 (0-14).

Citește și: Liga 3, seriile 6 şi 7 | Programul meciurilor din etapa a 9-a

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS