6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U21, amicale de top cu Portugalia şi Germania! Ce a declarat Săndoi

România U21, amicale de top cu Portugalia şi Germania! Ce a declarat Săndoi

Echipa naţională de tineret U21 a României va disputa partide amicale tari în finalul lunii martie. Astfel, pe 24 martie (ora 19:00, Stadion Steaua), România se va duela cu Portugalia, în timp ce pe 28 martie (ora 19:00, Stadionul Municipal din Sibiu) va avea loc super-duelul cu Germania.

Selecţionerul echipei naţionale a României, Emil Săndoi, a declarat, luni, că jucătorii trebuie să „vibreze” împreună, subliniind importanţa coeziunii grupului înaintea partidelor amicale cu Portugalia şi Germania.

„Întâlnim Portugalia şi Germania, două echipe calificate la EURO 2023 şi în acelaşi timp echipele care au disputat finala ultimului turneu final, EURO 2021. Atunci a câştigat Germania în faţa Portugaliei. Să fim conştienţi, nu avem o misiune uşoară în aceste amicale. Important e că rezonăm cu toţii… dar trebuie să şi vibrăm împreună pe parcursul partidelor. Şi cei care sunt în teren şi cei de pe margine, pentru că fotbalul e un sport de echipă şi e foarte importantă această coeziune pe care un grup o are, o stare de spirit la care noi trebuie să fim campioni ca să ne ridicăm la nivelul echipelor pe care le vom întâlni.

Adversarii au jucători care activează în campionatele de top din Europa, am văzut listele lor şi au convocat cam tot ce au ei mai bun la ora actuală. Sunt două meciuri amicale în care vom testa puterea grupului”, a declarat Săndoi, într-un interviu acordat site-ului FRF.

Lotul convocat de selecționeru Emil Săndoi:

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB)Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);

FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova)Victor Dican (FC Botoșani)Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul)Andres Dumitrescu (Sepsi);

MIJLOCAȘI: Vlad Pop (CS Mioveni)Dragoș Albu (FCU Craiova)Mihai Lixandru (CS Mioveni)Constantin Grameni (Farul)David Miculescu (FCSB)Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova)Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)Alexi Pitu (Bordeaux / Franța)Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel)Claudiu Petrila (CFR Cluj)Marius Corbu (Puskás Akadémia / Ungaria);

ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj).

Citeşte şi: Edward Iordănescu: „Nu mai există toleranţă pentru nimeni!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS