22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU Craiova, pedepsită de Comisia de Disciplină

FCU Craiova, pedepsită de Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a analizat toate datele meciului Sepsi Sf. Gheorghe – FCU Craiova, din 29 ianuarie, întrerupt în minutul 26 din pricina scandărilor repetate cu caracter rasist şi xenofob. Astfel, membrii comisiei au decis victorie la „masa verde“ pentru Sepsi, dar şi o pedeapsă de 6 etape fără spectatori pentru FCU.

„ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. U Craiova 1948 – Incidente – În temeiul art. 82.2, coroborat cu art. 83.19.1, 83.19.2, 83.1.c și 83.2.h din RD, raportat la art. 58.10 din ROAF și art. 54.2 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancționează clubul FCU Craiova cu FORFAIT (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la șase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru“, aceasta este soluţia luată de Comisia de Disciplină.

Cele două cluburi s-au ales şi cu amenzi usturătoare. Sepsi a fost amendată cu 25.000 de lei pentru organizare defectuoasă, iar FCU cu 22.500 de lei.

„E incredibil! Cum să primim noi amendă mai mare decât Craiova?“, a spus Attila Hadnagy, directorul general al celor de la Sepsi, pentru GSP.

Verdictul poate fi atacat la Comisia de Apel

„Decizia e cel puțin ciudată. Sigur că nu pot să contest ca au greșit suporterii noștri, dar nu văd de ce am plăti noi. Poate că sunt și alte substraturi, dar nu vreau să le comentez. Vom face recurs, apoi ne vom adresa la TAS. Este ciudat, nu știu ce se va întâmpla cu competiția până la un verdict de la TAS. Cine a luat aceasta decizie trebuia să se gândească de două ori. Să te duci undeva pe la sfarșitul play-off-ului, ca termen, și să ne dea nouă dreptate TAS. Să piardă meciul Sepsi, pentru deficiențe de organizare. Ce se va întâmpla atunci în campionat? Cea mai simpla soluție era să se rejoace meciul, fără suporteri“, a declarat preşedintele lui FCU, Marcel Pușcaș, la Digi Sport.

Citeşte şi: FCU Craiova i-a prelungit contractul lui Vlad Achim

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS