14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalManchester City, pusă la zid pentru încălcarea fair-play-ului financiar

Manchester City, pusă la zid pentru încălcarea fair-play-ului financiar

Manchester City are probleme uriaşe, fiind acuzată de încălcarea de peste 100 de ori a fair-play-ului financiar. The Independent a scris că gruparea „cetăţenilor“ ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din Premier League! Campioana Angliei este deţinută din 2008 de City Football Group (Emiratele Arabe Unite).

Neregulile se întind din sezonul 2009/2010 şi până în ediţia 2017/2018, a precizat Premier League. City ar fi încălcat regulile referitoare la furnizarea de informaţii financiare exacte, „în special în ceea ce priveşte veniturile sale (inclusiv cele din sponsorizare), părţile sale afiliate şi costurile sale operaţionale“, a explicat Premier League. Clubul este suspectat că nu a dezvăluit pe deplin remunerarea managerială în fiecare dintre sezoanele din 2009/2010 până în 2012/2013.

City trebuie să dea explicaţii şi pentru nerespectarea prevederilor Premier League. Organizatorii competiţiei au impus cluburilor să respecte regulile fair play-ului financiar al UEFA din sezonul 2013/2014 până în sezonul 2017/2018. Se adaugă şi nerespectarea regulilor Premier League privind profitul şi durabilitatea din sezonul 2015/2016 până în 2017/2018.

Membrii comisiei independente vor fi numiţi de către preşedintele independent al completului judiciar din Premier League. Procedurile vor fi confidenţiale şi audierile vor acea loc în privat, a precizat liga engleză de fotbal într-un comunicat.

Reacția lui Manchester City, după ce Premier League a deschis o anchetă

Oficialii campioanei Angliei au emis un comunicat, pe site-ul oficial, după ce au aflat de ancheta care vizează gruparea de pe „Etihad“.

„Clubul Manchester City este surprins de emiterea acestor presupuse încălcări ale regulilor Premier League. Mai ales având în vedere angajamentul extins și cantitatea mare de materiale detaliate pe care le-am furnizat celor de la EPL (English Premier League). Clubul salută revizuirea acestei chestiuni de către o comisie independentă, pentru a lua în considerare în mod imparțial corpul cuprinzător de dovezi irefutabile care există în sprijinul poziției sale. Ca atare, așteptăm cu nerăbdare ca această chestiune să fie oprită odată pentru totdeauna“, a anunțat conducerea clubului Manchester City.

Manchester City a mai fost taxată în 2020

Gruparea de pe Etihad“ a mai fost pedepsită din cauza fair-play-ului financiar în februarie 2020. Atunci, clubul a fost exclus din UEFA Champions League și amendat cu 25 de milioane de lire sterline, aminteşte Digi Sport. S-a constatat că gruparea de pe Etihad „a indus grav în eroare conducerea organismului european, cu privire la situația financiară a echipei”.

Manchester City a contestat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Judecătorii au ridicat interdicția impusă de UEFA. Englezii au avut însă de plătit o amendă în valoare de 9 milioane de euro.

Motivarea completului de judecată de la acea vreme a fost: „Majoritatea presupuselor încălcări ale fair play-ului financiar fie nu au fost stabilite, fie au fost prescrise”.

Citeşte şi: Serie A | Inter Milano, învingătoare în „Derby della Madonnina“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS