8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAlexi Pitu a semnat pe patru ani şi jumătate cu Bordeaux

Alexi Pitu a semnat pe patru ani şi jumătate cu Bordeaux

Farul Constanţa şi Girondins Bordeaux au ajuns la un acord privind transferul mijlocaşului ofensiv Alexi Pitu la formaţia din Hexagon. Internaţionalul român a semnat un contract pe patru ani şi jumătate.

„Crescut şi format la Academia Gheorghe Hagi încă de la vârsta de 7 ani, Alexi Pitu a devenit rapid un jucător important pentru clubul nostru. În prima divizie a debutat la 16 ani şi o lună. Cu câteva zile înainte îşi făcuse de asemenea debutul în cupele europene, devenind atunci cel mai tânăr fotbalist român care dispută un meci oficial în Europa. În cele 86 de partide disputate în tricoul echipei Farul (FC Viitorul), Alexi Pitu a reuşit 5 goluri şi 11 pase decisive. Toate cele cinci goluri şi cinci dintre pase au fost reuşite pentru constănţeni în acest sezon“, se arată într-un comunicat al Farului Constanţa.

Afacerea s-ar fi făcut în schimbul a 2.000.000 de euro

Alexi Pitu este născut la Karlsruhe şi are şi cetăţenie germană. El este component al naţionalei Under-21 a României.

Bordeaux ocupă locul secund în Ligue 2, cu 33 de puncte după 19 etape, la 9 puncte de liderul Le Havre şi la la 2 puncte de Metz (ocupanta locului trei), echipă antrenată de Ladislau Boloni. Doar primele două clasate vor promova în Ligue 1.

Vezi ce a declarat Alexi Pitu înainte de plecarea în Franţa!

Citeşte şi: Marius Briceag, transferat de la U Cluj la Korona Kielce

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS