8.4 C
Craiova
sâmbătă, 2 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalClubul Juventus, penalizat cu 15 puncte de Federaţia italiană!

Clubul Juventus, penalizat cu 15 puncte de Federaţia italiană!

Clubul Juventus Torino a fost penalizat cu scăderea a 15 puncte din clasamentul Serie A de către justiţia sportivă. Motivul este redat de descoperirea unor fraude contabile în cazul unor transferuri de jucători.

Anunţul a fost făcut vineri seară, de către Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC), citată de AFP şi Agerpres.

Juve a fost achitat alături de alte zece cluburi în acest dosar, în primăvara anului 2020, dar Curtea de apel a Federaţiei a acceptat cererea procurorului federal de a redeschide dosarul. Doar pentru clubul torinez! Acesta a avut în vedere elementele transmise de justiţia italiană, care anchetează şi conturile „Bătrânei Doamne“, se arată într-un comunicat.

Procurorul a obţinut mai mult decât şi-ar fi dorit la Curtea de apel

Prin această penalizare de 15 puncte, în sezonul în curs, instanţa a mers dincolo de rechizitoriul procurorului, care a cerut retragerea a 9 puncte.

Curtea de apel a dictat şi suspendări ale foştilor conducători ai clubului torinez. Vorbim de doi ani şi jumătate pentru fostul director sportiv Fabio Paratici, aflat în prezent la Tottenham, şi doi ani pentru fostul preşedinte Andrea Agnelli. Acesta a părăsit oficial funcţia în această săptămână. Şi aici sancţiunile sunt mai dure decât a cerut procurorul federal Giuseppe Chine!

Juventus are posibilitatea de contesta în faţa Comitetului Olimpic Italian (CONI) această decizie, care compromite categoric şansele sale de a încheia între primele patru clasate în Serie A şi a putea participa astfel în ediţia viitoare a Ligii Campionilor.

Clubul se află sub lupa justiţiei în continuare

Clubul Juve s-a aflat tot timpul în prim plan în acest dosar, fiind acuzat că a supraevaluat preţul de vânzare pentru anumiţi jucători pentru a înregistra plusvaloare artificială în conturile sale.

Juve face şi obiectul unei anchete judiciare pentru posibile fraude contabile pentru a limita artificial pierderile sale în bilanţul prezentat investitorilor.

Parchetul din Torino a cerut la începutul lunii decembrie trimiterea în judecată a lui Andrea Agnelli şi a altor 11 foşti conducători. Cererea urmează să fie examinată la finalul lunii martie. Agnelli şi-a anunţat demisia la finalul lunii noiembrie, din cauza presiunii judiciare. Succesorul său, Gianluca Ferrero, a fost instalat oficial miercuri.

Juventus ocupa locul trei după 18 etape, cu 37 de puncte, iar după depunctare se află pe 11, cu 22 de puncte, la egalitate cu Bologna (12) şi Empoli (13).

Citeşte şi: FC Botoşani – „U“ Craiova | Dan Nistor: „Suntem dornici să înceapă campionatul“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS