14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„Satelitul“ Ştiinţei nu emite, dar are planul de lucru făcut

„Satelitul“ Ştiinţei nu emite, dar are planul de lucru făcut

Echipa secundă a clubului Universitatea Craiova nu şi-a reluat încă pregătirile pentru partea secundă a campionatului de la Liga a III-a, seria 6. O va face pe 30 ianuarie şi va beneficia de mulţi jucători gata „încălziţi“. Spunem asta pentru că o bună parte din componenţii lotului se pregătesc deja cu echipele de juniori U17 şi U19.

„Pe 30 o să reluăm pregătirea cu echipa a doua. Juniorii, în schimb, au început deja, pentru că ei au Cupa României de susţinut, pe 26 februarie, cu U17 şi U19. Noi am zis să demarăm treaba pe 30, pentru că prima etapă este în 11 martie şi am zis că şase săptămâni de pregătire sunt de ajuns“, a explicat antrenorul secund Dragoş Bon, pentru GdS Sport.

Antrenorii Corneliu Papură şi Dragoş Bon au planul de lucru stabilit:

„Cu siguranţă nu o să plecăm nicăieri. O să vedem dacă vom reuşi să facem un stagiu centralizat aici, pe plan local. Nu vom pleca, pentru că avem toate condiţiile necesare la Craiova. O să avem şase jocuri amicale. Vom întâlni, în ordine, următoarele echipe: Daco-Getica Bucureşti (11 februarie), Gilortul Târgu Cărbuneşti (15 februarie), CSM Alexandria (18 februarie), Viitorul Şimian (22 februarie), Sporting Roşiori (25 februarie) şi Viitorul Dăeşti (3 martie)“.

„Suntem deschişi să vedem orice fel de jucător tânăr“

Universitatea II Craiova nu va ceda / împrumuta jucători în această iarnă sau cel puţin nu au fost oferte tentante pentru „leuţii“ lui Papură şi Bon. În schimb, reprezentanţii „satelitului“ sunt dispuşi să vadă la lucru jucători tineri, de perspectivă. În acest sens, trebuie spus că în Bănie au apărut deja câţiva jucători de la Ineu pentru echipa a doua, dar care se antrenează cu grupele de juniori. Este vorba despre Radu Șerban (fundaş central, născut în 2003), Dan Rucăreanu (mijlocaș ofensiv, 2004), Jean Baptiste Mendy (fundaş central senegalez, 2003) și Ngonzo Banam (atacant, african, 2003).

„Da, într-adevăr, se antrenează cu juniorii de la Liga de Tineret săptămâna asta. O să mergem să-i vedem şi noi şi după vom lua o decizie. Cu siguranţă la noi selecţia este continuă. Pot să mai apară jucători care să vină la recomandare sau în probe, cum au fost şi în perioada din vară. Noi suntem deschişi să vedem orice fel de jucător tânăr, să-l testăm şi de ce nu, Doamne ajută!, să rămână. Nu vom avea plecări de la echipă. Lotul o să-l prezentăm atunci, la reunire, pentru că vor mai fi jucători care vor veni de la juniori. Vor fi şi absenţi, pentru că unii vor merge la echipa naţională. Sunt convocaţi Melniciuc, Alberto Călin, Brăşfăleanu şi Benga. Vor fi la lotul naţional între 26 ianuarie şi 3 februarie“, a spus Dragoş Bon.

„Am mare încredere în echipa noastră“

Dragoş Bon, antrenor care a asigurat interimatul primei echipe a Universităţii Craiova după plecarea lui Mirel Rădoi, a vorbit şi despre primul meci oficial al Ştiinţei din 2023. Alb-albaştrii, intraţi pe mâna lui Eugen Neagoe în această iarnă, întâlnesc sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 20.00, în deplasare, pe FC Botoşani. Bon a subliniat ideea că rezultatele din amicale pot aduce plusul de moral de care au nevoie băieţii, dar că nu sunt edificatoare în privinţa formei. Cu toate acestea, Dragoş este optimist în privinţa deznodământului meciului din Moldova.

„Va fi o partidă dificilă, ca toate de până acum de la Botoşani. Sper ca vremea să fie favorabilă şi să existe un teren bun, nu impracticabil, pentru că i-ar avantaja pe cei de la Botoşani. Din punctul meu de vedere, rezultatele din amicale nu contează foarte mult. Într-adevăr, te bucuri când ai rezultate pozitive, acestea aduc un moral bun, dar nu poţi să-ţi faci o idee concretă în urma jocurilor amicale. Competiţia oficială este cu totul altceva. Vor apărea stresul de competiţie, presiunea şi vor fi cu totul alte jocuri în campionat faţă de cele din pregătire. Am mare încredere în echipa noastră că va începe noul an cu dreptul şi le urez băieţilor multă baftă!“, a încheiat Dragoş Bon.

Citeşte şi: Campionat încheiat pentru Nicuşor Bancu, susţine patronul Mihai Rotaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS