17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalGata cantonamentul, încep retuşurile! Neagoe şi Stoican îşi „ascut armele“

Gata cantonamentul, încep retuşurile! Neagoe şi Stoican îşi „ascut armele“

Universitatea Craiova şi FC Botoşani au încheiat stagiile de pregătire susţinute în Antalya şi intră pe ultima sută de metri cu pregătirea reluării campionatului. Cele două se întâlnesc sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 20.00, în Moldova. Partida contează pentru etapa a 22-a din Superligă.

Antrenorul Ştiinţei, Eugen Neagoe, s-a declarat mulţumit de ceea ce a realizat cu alb-albaştrii în stagiul din Turcia. „Geană“ este bucuros că nu s-au consemnat accidentări şi astfel poate să alinieze la Botoşani cel mai bun unsprezece. Strategul oltenilor ştie că este foarte important ca echipa sa să înceapă partea secundă a campionatului cu o victorie. Din acest motiv a decis să nu le ofere elevilor săi nicio zi liberă după întoarcerea în ţară.

„Sunt foarte mulţumit de această perioadă (petrecută în Antalya – n.r.), pentru că băieţii s-au comportat exemplar. Sunt bucuros pentru că terminăm cu toţii în picioare, cum se spune. Nu am avut probleme majore, nu am avut accidentări. Chiar dacă venim după 11 zile destul de intense, băieţii nu vor avea liber. Abia după jocul de la Botoşani vor avea o zi liberă. Băieţii au înţeles că este o perioadă destul de importantă pentru noi. Vine primul joc oficial şi ne dorim să arătăm foarte bine la Botoşani“, a comentat Eugen Neagoe.

Universitatea Craiova, al cărei lot a fost îmbunătăţit prin aducerea lui Alexandru Işfan şi Gjoko Zajkov, a înregistrat numai rezultate pozitive în amicalele susţinute pe pământ turcesc. Alb-albaştrii au înregistrat două victorii, 3-2 cu Kecskemeti şi 1-0 cu Widzew Lods, şi un egal, 1-1 cu Partizan Belgrad. Golgheterul echipei din cantonament a fost Rivaldinho, cu două goluri, urmat de Ante Roguljic, Raul Silva şi Andrei Ivan, toţi cu câte unul.

„Putem să scoatem un rezultat bun cu Universitatea Craiova“

De partea cealaltă, FC Botoşani a înregistrat tot două victorii în amicale, 3-2 cu Radomiak Radom și 1-0 cu formaţia azeră Şamahi FK, și o remiză, 0-0 cu echipa poloneză Zaglebie Lubin. Moldovenii au avut un singur jucător cu două goluri marcate, pe Eduard Florescu, fotbalist care în tur a fost legitimat chiar la Universitatea Craiova. Ceilalţi marcatori din Antalya sunt Alin Şeroni şi Mihai Alex Roman (ex-Universitatea Craiova).

Concluzille antrenorului Flavius Stoican nu au fost prea diferite faţă de cele ale lui Eugen Neagoe.

„A fost un cantonament reuşit! Am o satisfacţie pentru că juniorii, care sunt din academia noastră, au fost pe teren cu Radomiak şi nu s-a văzut niciun fel de diferenţă. Este un lucru bun pentru clubul nostru. A fost foarte util acest stagiu, chiar dacă în această ultimă partidă s-a simţit şi o oarecare oboseală. Mă bucur că nu avem jucători accidentaţi şi înainte de acest prim meci, cu cei de la Universitatea Craiova, putem să-i aducem la o formă maximă. Suntem atenţi şi la refacerea organismului. Jucătorii trebuie să aibă încredere în forţele lor, că putem să scoatem un rezultat bun cu Universitatea Craiova“, a comentat Flavius Stoican, într-un interviu acordat pentru pagina de Facebook a clubului FC Botoşani.

Citeşte şi: FC Barcelona a dat de pământ cu Real Madrid în Supercupa Spaniei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS