9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalArgentinienii au strâns peste 500.000 de semnături pentru ca „Franţa să nu mai plângă“

Argentinienii au strâns peste 500.000 de semnături pentru ca „Franţa să nu mai plângă“

Cum controversele continuă și acum, la aproximativ două săptămâni de la finala Cupei Mondiale din Qatar, era clar că nu vor lipsi nici glumele ironice. Astfel, peste 500.000 de persoane au semnat o petiţie online lansată în Argentina pentru ca „Franţa să nu mai plângă“, informează Agerpres.

„De când am câştigat, francezii nu încetează să plângă şi să se plângă. Nu acceptă că Argentina este campioana mondială“, a declarat Valentin Gomez, iniţiatorul petiţiei „France stop crying“.

Acesta a adunat 570.768 de semnături pe site-ul change.org până vineri, la ora 21:20.

Arbitrul finalei, polonezul Szymon Marciniak, a fost criticat în Franţa, mai ales pentru decizia sa de a dicta penalty pentru un fault al lui Ousmane Dembele asupra lui Angel Di Maria în prima repriză.

Mai mulţi francezi au regretat lipsa de eleganţă a unor jucători argentinieni după victorie, în special portarul Emiliano Martinez.

Printre ei a fost preşedintele Federaţiei franceze de fotbal, Noel Le Graet, care i-a scris omologului său argentinian, Claudio Tapia, pentru a se plânge de „excesele“ care au însoţit câştigarea titlului de către echipa albiceleste.

Citește și: Claudio Ranieri a revenit la Cagliari după 31 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS