16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMessi a devenit primul jucător care câştigă două „Baloane de Aur“

Messi a devenit primul jucător care câştigă două „Baloane de Aur“

Căpitanul echipei Argentinei, Lionel Messi, a devenit, duminică, primul fotbalist care câştigă de două ori „Balonul de Aur“, decernat celui mai bun jucător al Cupei Mondiale, după ce a condus echipa „Albiceleste“ spre titlul mondial în Qatar, transmite DPA, citată de Agerpres.

Messi a mai câştigat „Balonul de Aur“ în urmă cu opt ani, la ediţia din Brazilia (2014), când Argentina a pierdut finala cu Germania (0-1), după prelungiri.

Leo Messi a încheiat ediţia din Qatar cu şapte goluri marcate, dintre care două într-o finală epică, încheiată cu victoria Argentinei la loviturile de departajare cu Franţa, cu 4-2, după ce scorul a fost egal, 3-3, la finalul prelungirilor.

Messi îi urmează astfel legendarului său predecesor Diego Maradona. Acesta a condus Argentina la câştigarea Cupei Mondiale din 1986, la care a fost desemnat cel mai bun jucător.

Leo Messi, care are în palmares şi şapte „Baloane de Aur“ decernate de France Football (pentru cel mai bun jucător al anului). El a adunat nu mai puţin de 11 titluri de cel mai bun jucător al meciului la cinci turnee finale ale Cupei Mondiale, un record.

În Qatar, Messi a fost desemnat de cinci ori cel mai bun jucător al meciului, inclusiv în toate partidele jucate în faza eliminatorie. A depăşit recordul precedent de patru, pe care îl deţinea împreună cu olandezul Wesley Sneijder din 2014.

Francezul Kylian Mbappe a cucerit titlul de golgheter în Qatar (Gheata de Aur), cu 8 goluri, şi a primit „Balonul de Argint“. Croatul Luka Modric, desemnat cel mai bun jucător al ediţiei din 2018, s-a mulţumit cu „Balonul de Bronz“, după ce obţinuse medaliile de bronz cu echipa naţională, sâmbătă, în finala mică.

Citeşte şi: Finala CM Qatar | Argentina – Franța 7-5. „Pumele“ au ridicat trofeul după un fotbal total

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS