5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCM 2022 Qatar | Franţa și-a arătat clasa în meciul cu Polonia şi s-a calificat în sferturi

CM 2022 Qatar | Franţa și-a arătat clasa în meciul cu Polonia şi s-a calificat în sferturi

Campioana mondială en titre, Franța, s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale din Qatar, după ce a învins, în optimi, echipa Poloniei cu scorul de 3-1. Meciul s-a disputat duminică, pe stadionul „Al Thumama“ din Doha.

Golurile „cocoșilor“ au fost marcate de Olivier Giroud (’44) și Kylian Mbappe (’74, ’90+1).
Olivier Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, cu 52 de goluri. Precedentul record era deținut de către Thierry Henry, 51 de goluri.
La rândul său, Kylian Mbappe este primul jucător din istorie care înscrie 9 goluri la Cupa Mondială înainte de a împlini vârsta de 24 de ani. Starul de la PSG va împlini 24 de ani pe 20 decembrie, la două zile după încheierea Cupei Mondiale din Qatar. Kylian Mbappe are 33 de goluri în 63 de meciuri pentru naționala Franței și are șanse mari să devină cel mai bun marcator din istoria „Les Bleus“.

Replica polonezilor a venit prin Robert Lewandowski (’90+9 – penalti).

Franța: Lloris – Kounde (’90+2, Disasi), Varane, Upamecano, Theo Hernandez – Tchouameni (’66, Fofana), Rabiot – Dembele (’76, Coman), Griezmann, Mbappe – Giroud (’76, M. Thuram). Selecționer: Didier Deschamps.

Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior (’87, Bednarek), Bereszynski – Krychowiak (’71, Bielik) – Kaminski (’71, Zalewski), Zielinski, Szymanski (’64, Milik), Frankowski (’87, Grosicki) – Lewandowski. Selecționer: Czeslaw Michniewicz.

Franța va juca în sferturile Cupei Mondiale din Qatar împotriva câștigătoarei din partida Anglia – Senegal, programată în această seară, de la ora 21.00. Pentru prima dată în istorie, Franța bifează trei ediții consecutive ale Cupei Mondiale în care ajunge cel puțin în faza sferturilor de finală (2014, 2018, 2022).

Citește și: Derbiul „U“ Craiova – FCU s-a lăsat cu sancțiuni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS