27.3 C
Craiova
marți, 23 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCu Edi, înainte! FRF merge pe aceeaşi linie şi cu promisiuni de Euro 2024

Cu Edi, înainte! FRF merge pe aceeaşi linie şi cu promisiuni de Euro 2024

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, printr-un comunicat, că selecţionerul Edward Iordănescu va continua la conducerea echipei naţionale. Contractul acestuia a fost prelungit până la finalul preliminariilor Campionatului European din 2024. Asta în ciuda faptului că reprezentativa României nu a progresat sub conducerea lui, ci a regresat, retrogradând din Liga B, în Liga C a Ligii Naţiunilor.

„Ca urmare a deciziei Comisiei Tehnice, care a decis vineri ca selecţionerul Edward Iordănescu să continue pe banca echipei naţionale a României, contractul acestuia a fost prelungit pentru preliminariile pentru EURO 2024. În eventualitatea obţinerii calificării la EURO 2024, contractul se va prelungi automat pentru turneul final. A avut loc o întâlnire a Comitetului Executiv al FRF. În cadrul acesteia, care s-a desfăşurat online, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a prezentat raportul Comisiei Tehnice ca urmare a întâlnirii avute vineri. Ulterior, Edward Iordănescu a prezentat, la rândul său, raportul activităţii sale ca selecţioner şi a anunţat care este planul pentru viitor. Mai exact strategia staff-ului tehnic în ceea ce priveşte preliminariile pentru EURO 2024“, menţionează FRF.

După ce a primit votul de încredere al membrilor din Comitetul Executiv, decizia a fost oficializată printr-un Comitet de Urgenţă. Ulterior a fost semnat noul contract, valabil până la finalul preliminariilor pentru EURO 2024, cu prelungire automată pe durata turneului final din Germania, în cazul obţinerii calificării.

Mihai Stoichiţă: „Edi şi-a asumat o reconstrucţie“

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat că selecţionerul trebuie să continue pentru că şi-a asumat reconstrucţia primei reprezentative.

„Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naţionale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu. Cu un singur punct în plus am fi fost pe locul 2. Per total, individual, am fost peste Finlanda şi Bosnia şi Herţegovina la dueluri directe. În plus, deşi am terminat pe ultimul loc, în cele 16 grupe din Liga Naţiunilor doar trei formaţii de pe locul 3, nu locul 4, au avut mai multe puncte decât noi. Nu sunt nişte realizări, dar sunt lucruri care contează. Edi şi-a asumat o reconstrucţie, sperăm cu toţii să reuşească şi să ne aducă o bucurie pe care o aşteptăm, calificarea la EURO 2024“, a spus Stoichiţă.

Edward Iordănescu: „Am identificat 5 probleme, sper să le remediem“

Reconfirmat la cârma naţionalei României, Edward Iordănescu, a declarat că a identificat 5 probleme la echipa naţională. El speră să le remedieze rapid.

„Încrederea care mi s-a oferit mă onorează. La fel ca şi până acum, promit să pun în slujba echipei naţionale toate cunoştinţele mele şi tot ce am eu mai bun ca să reuşim să ne atingem obiectivul. Am identificat cinci probleme pe care le avem şi sper să le remediem sau să le diminuăm efectele. Nu sunt cazuri izolate. E vorba de situaţia în care ne aflăm. Un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaţionale ale jucătorilor români la echipele de club“, a spus selecţionerul.

„Cred că am reuşit să punem fundaţia la procesul de reconstrucţie, cu jucători tineri, mulţi proveniţi de la Under 21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranţe pentru o calificare la EURO. Încercăm să construim în jurul elementelor bune şi să le dezvoltăm. Pentru mine e o onoare şi o mândrie să mă aflu în această poziţie şi sper să ne bucurăm cu toţii la final şi să facem fericiţi românii“, a adăugat Edward Iordănescu.

Citeşte şi: Liga Campionilor | Programul meciurilor din etapa a 3-a

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS