10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiverpool, victorie norocoasă cu Ajax! Surprize mari în grupele B și D

Liverpool, victorie norocoasă cu Ajax! Surprize mari în grupele B și D

Liverpool a bifat, marți seară, prima victorie din noua ediție a a Ligii Campionilor. Formația lui Jurgen Klopp a trecut la limită, scor 2-1, de Ajax Amsterdam, după un meci disputat, în care învingătoarea s-a decis pe final de joc.

Salah a deschis scorul rapid, finalizând dintr-o poziție clasică, cu stângul, o pasă primită în centru de la Jota. 10 minute mai târziu, Ajax a restabilit egalitatea grație unui trasor violent trimis de Kudus, care a lovit și transversala înainte. Ceea ce se anunța o avalanșă de goluri s-a încheiat cu victoria la limită a „cormoranilor”, stabilită în minutul 89 de capul lui Matip.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas – Fabinho, Elliott (66, Firmino), Thiago – Salah, Diaz (90+2, Milner), Jota (66, Nunez). Antrenor: Jurgen Klopp.

Ajax: Pasveer – Rensch (68, Sanchez), Timber, Bassey, Blind – Alvarez, Berghuis, Taylor – Bergwijn, Tadic, Kudus (86, Brobbey). Antrenor: Alfred Schreuder.

Scoruri șocante în grupa B

Scorul serii de marți a fost reuşit de FC Bruges, care a surclasat-o pe FC Porto cu 4-0, chiar pe „Dragao”. Ferran Jutgla (15 – penalty), Kamal Sowah (47), Andreas Olsen (52) şi Antonio Nusa (89) au marcat pentru Bruges, care devine prima echipă belgiană care a început grupa cu victorii consecutive în Champions League.

Tot în grupă am avut parte de o altă surpriză. Atletico Madrid a cedat pe terenul formației Leverkeusen, scor 0-2, cu două goluri venite pe final de meci. Pentru „aspirine“ au marcat Robert Andrich (84) şi Moussa Diaby (87). 

Tottenham se întoarce cu mâna goală din Portugalia

Alte două surprize au survenit în grupa D, acolo unde Tottehnam și Marseille nu au obținut niciun punct din meciurile în care porneau ca favorite. Formația londoneză a cedat cu scorul de 2-0 pe terenul lui Sporting Lisabona, în timp ce Marseille a pierdut acasă, 0-1, cu Frankfurt.

Sporting a fost echipa care a controlat posesia și și-a creat mai multe șanse la poarta adversă. Totuși, Tottenham a fost echipa care a marcat prima, prin Richarlison, în minutul 42, însă reușita a fost anulată pentru ofsaid. La patru minute după pauză, Emerson a „amenințat” poarta adversă, dar Adan a reușit să respingă. În minutul 90, Sporting a trimis un „avertisment”, prin Pedro Porro, al cărui șut a fost scos de Hugo Lloris. Doar câteva zeci de secunde mai târziu, Paulinho a marcat după un corner. În minutul trei al prelungirilor, Sporting a închis tabela după un gol al lui Arthur Gomes, care a finalizat o cursă individuală superbă.

De partea cealaltă, pe Stade Veledrome, Marseille a cedat cu 0-1 întâlnirea cu Eintracht Frankfurt. Unica reușită a meciului a venit în minutul 43, prin Lindstrom. În partea a doua a partidei, Frankfurt a mai avut și un gol anulat de VAR (min. 80).

Citește și: Barcelona cu ratările, Bayern cu golurile! „Bavarezii“, lideri în grupa C

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS