13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCFR Cluj - „U“ Craiova 2-0 / Gafe, tontogoluri și fotbal cu porția! Știința, trezește-te!

CFR Cluj – „U“ Craiova 2-0 / Gafe, tontogoluri și fotbal cu porția! Știința, trezește-te!

Universitataea Craiova a pierdut duminică seară, în Gruia, duelul cu CFR Cluj, scor 2-0, la capătul unui meci foarte modest făcut de băieții lui Mirel Rădoi. Nici CFR Cluj nu a strălucit, dar a profitat la maximum de fiecare șansă pe care a avut-o și, inclusiv, de marea gafă a lui Găman, care, cu siguranță, va rămâne în analele Superligii. Partida a contat pentru etapa a 10-a.

Știința a încheiat prima parte a meciului cu o posesie mult superioară clujenilor, doar că asta nu ajută cu nimic. De partea cealaltă, în stilul caracteristic, CFR s-a apărat ca la carte, cu pressing ofensiv și om la om, în special în propria jumătate, iar pe tabelă scorul era de partea lor. Prima reușită a meciului a venit în minutul 17, când Muhar a prins o „torpilă“ de la peste 20 de metri, la care David Lazar abia a gesticulat.

A urmat, apoi, faza de cascadorii râsului, cu Valerică Găman în rol principal. Acesta a băgat capul în pământ și a pasat către Lazar, care nu era poziționat în dreptul porții, iar mingea s-a scurs, ușor, în poarta alb-albastră. Portarul Craiovei a respins mingea într-un final, dar prea târziu, pentru că aceasta deja apucase să treacă cu toată circumferința de linie. Astfel, rezultatul de la finalul primelor 45 de minute era 2-0 pentru CFR și un mare minus la capitolele încredere și speranță pentru Craiova.

Nimic nou sub soare nici în partea a doua

Universitatea Craiova se poate lăuda și în repriza secundă cu o posesie net superioară, dar, în plus, și cu câteva ocazii cât de cât notabile. CFR s-a baricadat total în propria jumătate, chiar în propriul careu dacă stăm să analizăm mai exact, iar defensiva propusă a fost pur și simplu de netrecut. Știința a dominat copios partea a doua a întâlnirii din Gruia, dar în zadar, pentru că orice șut a fost parat fie de Scouffet, fie de apărători.

Ivan a mai adus un tonus în jocul echipei după intrarea pe teren, însă, chiar și așa, ocaziile au fost „firave“, iar CFR nu a tremurat serios în nicio secundă. Până la ultimul fluier nu s-a mai întâmplat nimic important, iar campioana României a bifat un succes important, al doilea consecutiv în campionat. De partea cealaltă, Universitatea continuă să dezamăgească și se pare că, în acest sezon, obiectivele ar trebui un pic schimbate.

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Kolinger, A. Burcă (86, Yuri), Camora – C. Deac (79, Cvek), Muhar, Bordeianu (86, Hoban) – Yeboah, Malele (79, Buș), Petrila (70, Birligea). Antrenor: Dan Petrescu.

„U“ Craiova: Lazar – Vătăjelu (82, Căpățînă), Papp, Găman (46, Ivan), Mitrea, Bancu – Al. Crețu, Screciu, Nistor (46, Mateiu) – Cîmpanu (77, Vînă), Markovic (77, Rivaldinho). Antrenor: Mirel Rădoi.

Citește și: Să fie derbi! „U“ Craiova – FCSB se va juca pe „Ion Oblemenco“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS