20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSăndoi îl creditează pe Rădoi: „Poate să producă acel declic“

Săndoi îl creditează pe Rădoi: „Poate să producă acel declic“

Fostul mare fotbalist al Băniei vede cu ochi buni numirea lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova. El crede că schimbarea de marţi ar putea produce şocul la echipă şi astfel alb-albaştrii să obţină calificarea în play-off-ul Conference League, în dauna Zoryei Luhansk.

Universitatea Craiova o întâlneşte astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Zorya Luhansk. Partida contează pentru manşa secundă a turului 3 preliminar din Conference League. În prima dispută, consumată pe teren neutru, la Lublin (Polonia), ucrainenii au reuşit să-şi asigure un avantaj minim, de 1-0.

Confruntarea din Bănie va fi arbitrată de o brigadă din Slovenia, compusă din centralul Matej Jug, asistenţii Matej Žunič şi Manuel Vidali şi rezerva Roberto Ponis.

Învingătoarea „dublei“ dintre Universitatea Craiova şi Zorya Luhansk va juca în play-off-ul competiţiei. Acolo va da piept, probabil, cu Hapoel Beer Sheva, care s-a impus cu 2-0 în prima manşă în faţa formaţiei Lugano chiar în Elveţia.

Emil Săndoi crede în calificare

GdS a prefaţat meciul cu Zorya din Bănie cu Emil Săndoi, unul dintre cei mai îndrăgiţi foşti fotbalişti ai Ştiinţei. Acesta a afirmat că jocul Universităţii Craiova va arăta cu siguranţă mai bine. El speră ca noul tehnician, Mirel Rădoi, să aibă baftă la debutul pe banca Ştiinţei.

„Am văzut cu interes primul meci cu Zorya şi trebuie să recunosc că am văzut o echipă adversă foarte bună, chiar dacă venea după o perioadă foarte mare de la ultimul joc oficial. A făcut mare risipă de efort şi a avut un joc bun, chiar dacă a aliniat mulţi jucători tineri. Eu sper ca această schimbare care a fost făcută la echipă, cu aducerea lui Mirel Rădoi, să fie o schimbare în bine. Eu l-am apreciat ca jucător, dar îl apreciez şi ca antrenor. Cred că era exact momentul în care putea să facă multe puncte cu echipa naţională, dar a ales să plece. Eu consider că jocul echipei naţionale devenise convingător“, a spus Săndoi.

„De obicei, o schimbare de antrenor poate să aducă multe lucruri, să producă acel declic. Cunoscându-l pe Mirel, cu seriozitate şi profesionalismul lui, dar şi CV-ul pe care-l are, va aduce sigur un plus numai prin prezenţă. Discursul pe care-l va avea în vestiar, în faţa jucătorilor, va fi unul foarte bun, pentru că este un bun motivator. Sigur va aduce un alt suflu echipei“, a completat fostul mare fundaş.

Mizează şi pe aportul publicului

Întrebat despre revenirile lui Vînă şi Nistor la echipă, Emil Săndoi consideră că aceştia pot contribui la un succes, fiind jucători cu experienţă.

„Este posibil ca Nistor să ajute echipa. Să ştii că întotdeauna când se schimbă antrenorul, jucătorii trecuţi pe linie moartă primesc o nouă şansă. De obicei îşi revin, dar acum sunt momente şi momente. Atitudinea jucătorului poate să fie într-un fel cu un antrenor şi total diferită cu un altul. Şi randamentul la fel. Am putea observa o altă implicare din partea lui Vînă şi Nistor. La Nistor intră în discuţie şi experienţa, deci el poate ajuta echipa. Numai antrenorul poate să observe lucrurile şi să ia o decizie“, a explicat Săndoi.

Acesta este convins că şi publicul va contribui la jocul echipei: „Sunt convins că vom avea un stadion plin cu Zorya. Odată cu aducerea lui Mirel şi tribunele vor fi pline. Echipa va avea o susţinere puternică, asta e clar. Eu sper într-o victorie şi o calificare. Aş zice că ne impunem cu 3-1. Sper să-i vedem mult mai inspiraţi pe băieţii noştri în faţa porţii adverse. E foarte important să ajungem măcar în prelungiri, pentru că acolo putem avea câştig de cauză. Noi avem totuşi nişte meciuri oficiale în picioare şi ar trebui să conteze acest lucru“.

Citeşte şi: „U“ Craiova – Zorya | Mirel Rădoi și Nicușor Bancu cred în calificare (VIDEO – FOTO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS