5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFRF a anulat amicalul dintre Ținutul Secuiesc U18 și Ungaria U18

FRF a anulat amicalul dintre Ținutul Secuiesc U18 și Ungaria U18

Federația Română de Fotbal (FRF) s-a opus disputării meciului amical dintre Ținutul Secuiesc U18 şi Ungaria U18, programat sâmbătă pe arena celor de la FK Csikszereda, cu ocazia terminării lucărilor de modernizare ale arenei din Miercurea Ciuc, informează Digi Sport.

FK Csikszereda este a doua echipă din România, după Sepsi, care primește bani de la Guvernul maghiar. Reacţia FRF vine ca efect al comunicatului semnat zilele trecute de mai multe grupări ultras din România, care au considerat că acţiunea ar fi sfidat poporul român.

FRF a explicat printr-un comunicat de ce nu ar trebui să se dispute partida dintre cele două formații. 

Referitor la evenimentul ce va avea loc azi la Miercurea Ciuc, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări:

-Meciul Ținutul Secuiesc U18 – Ungaria U18 nu a fost aprobat de FRF.

-Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.

-Totodată, FRF a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș:

Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.

Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august și 1 septembrie.

-Referitor la solicitarea inițială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acțiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparțin.

-De asemenea, FRF a informat Federația Maghiară de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată.

-Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecționata Ungariei U18 și echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.

-FRF urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc„, a transmis FRF, printr-un comunicat.

FRF a mai precizat că a informat clubul FK Csikszereda în data de 15 iulie, că un meci între Ținutul Secuiesc U18 și Ungaria U18 nu poate avea loc pe arena din Miercurea Ciuc.

Citeşte şi: Calificarea în semifinale i-a adus Irinei Begu un salt în clasamentul WTA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS